A traversat Bosforul inot. Aventura verii pentru o IT-sta din Timisoara

A traversat Bosforul inot. Aventura verii pentru o IT-sta din Timisoara

Se pun la bataie 2.400 de locuri, jumatate pentru turci, cealalta jumatate pentru amatorii din strainatate, cu o limita de 50 de locuri pe tara. Diploma de la Comitetul Olimpic din Turcia A fost de doua ori pe Himalaya Alexandra Mazilu este pasionata de expeditii montane si face parte din echipa Solaris Travels, cu care organizeaza expeditii pe cei mai inalti munti din lume.

acum 43 luni (25 Jul 2017)

Comitetul Olimpic din Turcia organizeaza, o data pe an, o competitie inedita de traversare inot al Bosforului. O data pe an, traficul naval prin aglomerata stramtoare este inchisa, pentru Bosphorus Cross Continental Swimming Race, un eveniment care a ajuns deja la a 29-a editie. Alexandra Mazilu, care este programator software la o companie din Timisoara si manager de turism la Solaris Travels, a fost unul dintre cei 15 romani care au traversat Bosforul inot, in acest an. Tanara, aflata la prima experienta de acest gen, a reusit sa termine cursa de 6,5 kilometri intr-o ora si 43 de minute. Se pun la bataie 2.400 de locuri, jumatate pentru turci, cealalta jumatate pentru amatorii din strainatate, cu o limita de 50 de locuri pe tara. Taxa de inscriere este 100 de euro. A existat si un clasament general, barbati si femei, apoi pe categorii de varsta. De la 14 ani la 70 plus. Era un timp limita de doua ore. Scopul meu era sa ajung in capatul celalalt, in termenul de doua ore. Am reusit intr-o ora si 43 de minute", a povestit Alexandra Mazilu.

Inotatorii au avut de strabatut 6,5 kilometri S-a antrenat in balta de la Sacalaz Timisoreanca Alexandra Mazilu nu a practicat inotul la modul profesionist. Ba mai mult, spune ca a invatat sa inoate tarziu, pe la 17 ani. La inceput, de cate ori reuseam, de doua-trei ori pe saptamana. Am urmarit sa-mi cresc perioada de inot, de la o ora la doua ore. Dupa ce s-a incalzit afara, am renuntat la bazinul acoperit si am iesit sa inot pe ape deschise, pentru ca nu aveam nicio experienta de acest gen. Apoi am cautat un loc mai aproape de oras, unde sa pot face naveta. Asa am gasit balta de la Sacalaz. Am mai fost pe lacul Ghioroc, pentru experienta de valuri. Pur si simplu am vrut sa fac lucrul acesta si m-am tinut de un antrenament, am urmarit sa inot cat mai mult.

Diploma de la Comitetul Olimpic din Turcia A fost de doua ori pe Himalaya

Alexandra Mazilu este pasionata de expeditii montane si face pa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro