A schimbat mediul de business din Silicon Valley la viata la tara in Sangeorgiu de Meses

A schimbat mediul de business din Silicon Valley la viata la tara in Sangeorgiu de Meses

Ajunsa in sat intamplator, in urma cu doi ani, britanica s-a indragostit iremediabil de frumusetea locurilor, aerul curat, hrana sanatoasa si oamenii locului si vrea acum sa puna experienta sa la dispozitia comunitatii din localitate, pentru a o ajuta sa creasca si sa se dezvolte, cu sprijinul tehnologiilor moderne. Situat la o altitudine de circa 400 de metri, la cativa pasi de castrul roman de la Buciumi, satul Sangeorgiu de Meses este, in sensul propriu al cuvantului, la capat de drum, asa cum a remarcat si Kate Lowes in 2012, la prima sa vizita aici.

acum 100 luni (6 Oct 2014)

Ajunsa in sat intamplator, in urma cu doi ani, britanica s-a indragostit iremediabil de frumusetea locurilor, aerul curat, hrana sanatoasa si oamenii locului si vrea acum sa puna experienta sa la dispozitia comunitatii din localitate, pentru a o ajuta sa creasca si sa se dezvolte, cu sprijinul tehnologiilor moderne.

Situat la o altitudine de circa 400 de metri, la cativa pasi de castrul roman de la Buciumi, satul Sangeorgiu de Meses este, in sensul propriu al cuvantului, la capat de drum, asa cum a remarcat si Kate Lowes in 2012, la prima sa vizita aici. In micul sat in care traiesc doar vreo 300 de suflete circula putine masini, iar tehnologia secolului XXI este reprezentata doar de internetul de mare viteza, prin fibra optica, adus aici de unul dintre operatorii de pe piata de profil. Numele localitatii provine, daca e sa ascultam povestile spuse de batrani la gura sobei, de la o biserica a unei manastiri care a fost in zona Mesesului ridicata in cinstea Sfantului Gheorghe. Acest nume a fost, de altfel, cel care a intrigat-o si atras-o initial pe Kate, ajunsa in sat la invitatia unei localnice, studenta la Cluj-Napoca.

"Am avut un program de mentorat cu o prietena, studenta din Cluj-Napoca, si in 2012 familia ei m-a invitat aici pentru a petrece Craciunul. Am venit si am petrecut circa trei saptamani aici, vizitand imprejurimile, Castrul Porolissum, Gradina Botanica de la Jibou, cateva manastiri. Mi-a placut numele de Sangeorgiu pentru ca Sfantul Gheorghe este patronul spiritual al Angliei, desigur, si ziua sa este sarbatorita in ambele tari in 23 aprilie, ceea ce mi-a dat sentimentul ca exista o conexiune. Trebuie sa privesti imprejur si sa vezi locurile, cu munti si vai, si linistea de aici. Chiar si in zilele friguroase am simtit caldura aici, am simtit o atingere care m-a intrigat si m-a determinat sa vreau sa aflu mai mult. (...) Am descoperit la Sangeorgiu de Meses o comunitate traind in acelasi mod ca cea din Anglia, in care m-am nascut si a... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro