A scapat de inchisoare, desi s-a urcat beat la volan si a omorat un politist

A scapat de inchisoare, desi s-a urcat beat la volan si a omorat un politist

Masina de Politie a ajuns un morman de fiare in urma accidentului FOTO: arhiva Adevarul "Parchetul de pe linga Tribunalul Galati a apreciat ca se impune preluarea acestei cauze de catre noi, avand in vedere complexitatea cauzei si impactul social deosebit de puternic al faptelor savarsite, calitatea persoanelor implicate, dar si urmarile produse", a declarat procurorul Liliana Istrate, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati.

acum 37 luni (26 Jan 2017)

Pe 25 noiembrie 2015, galateanul Lepadat Claudiu Stelian (27 de ani) a produs un grav accident de circulatie in localitatea galateana Tulucesti, caruia i-au cazut victime doi politisti.

Tanarul a pierdut controlul masinii pe care o conducea si a intrat pe contrasens, lovind in plin o masina de Politie care se afla intr-o misiune de patrulare pe DN26.

Agentul sef principal de Politie Ionel Baben a murit pe loc, iar colegul sau, agentul sef-adjunct Dorin Chiper, a fost accidentat grav, avand nevoie de ingrijiri medicale serioase pentru a scapa cu viata.

Socul emotional in comunitatea locala a fost atat de puternic la acel moment, incat a determinat preluarea dosarului de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Galati.

Masina de Politie a ajuns un morman de fiare in urma accidentului FOTO: arhiva Adevarul

"Parchetul de pe linga Tribunalul Galati a apreciat ca se impune preluarea acestei cauze de catre noi, avand in vedere complexitatea cauzei si impactul social deosebit de puternic al faptelor savarsite, calitatea persoanelor implicate, dar si urmarile produse", a declarat procurorul Liliana Istrate, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati.

Soferul a fost retinut initial pe baza de ordonanta, iar Judecatoria Galati a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ionel Baben a fost avansat post-mortem in gradul de subinspector de Politie FOTO: arhiva Adevarul

Pe 19 ianuarie, Judecatoria Galati a pronuntat verdictul in acest caz, condamnandu-l pe tanar la trei ani de inchisoare, dar cu suspendare sub supraveghere, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducere a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro