A plouat cu amenzi in piete si in magazine inainte de Paste. Tone de carne si oua au fost retrase de pe piata

A plouat cu amenzi in piete si in magazine inainte de Paste. Tone de carne si oua au fost retrase de pe piata

Cantitati impresionante de carne, retrase ANSVSA arata ca au fost retrase de pe piata aproape 150.000 de oua si peste 95.000 de kilograme de produse alimentare de origine animala, respectiv produse de peste, carne de porc, lapte, produse lactate si carne de miel. 7,5 milioane de cozonaci, pe rafturile magazinelor pentru Paste Cozonacii traditionali romanesti sunt apreciati atat in tara, cat si peste hotare, astfel ca patiserii vor livra pentru sarbatoarea de Paste aproximativ 7,5 milioane de bucati, 10% din ei ajungand in toate colturile lumii - din Spania, Italia, Anglia si Germania pana in Canada si Statele Unite ale Americii. Pretul unui kilogram de cozonac variaza intre 5 lei si 40-50 de lei, astfel ca incasarile producatorilor din sectorul de panificatie si patiserie s-ar putea ridica la aproximativ 15 milioane de euro, potrivit estimarilor lui Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN).

acum 49 luni (28 Apr 2016)

Concret, acestia au verificat in ultimele zile peste 4.500 de unitati inregistrate sau autorizate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor. Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi, a caror valoare totala a fost de peste 1 milion de lei. Mai mult, unui numar de 22 de unitati unde au fost depistate nereguli grave li s-a suspendat activitatea, in timp ce alte 29 de firme au primit ordonante de interzicere a activitatii.

Cantitati impresionante de carne, retrase

ANSVSA arata ca au fost retrase de pe piata aproape 150.000 de oua si peste 95.000 de kilograme de produse alimentare de origine animala, respectiv produse de peste, carne de porc, lapte, produse lactate si carne de miel. Nutritionistul Lygia Alexandrescu atrage atentia ca produsele din carne trebuie procurate doar din macelarii, magazine special amenajate in piete sau direct din gospodarii si depozitate imediat la temperaturi de 0 -- 5 grade C.

"Carnea este greu de digerat, mai ales dupa o perioada de sapte saptamani de post. Atat carnea de miel, cat si cea de ied sunt foarte perisabile si o posibila toxiinfectie alimentara poate avea forme de manifestare severe.

Cati miei au fost sacrificati deja

Nu mai putin de 67.000 de miei fusesera sacrificati pana in Joia Mare, dupa cum au anuntat autoritatile. "Sunt miei sacrificati atat in locuri amenajate temporar, cat si in unitatile de abatorizare autorizate sanitar-veterinar, in care se asigura supravegherea sanitar-veterinara", au notat inspectorii.

Acestia au precizat si care au fost principalele nereguli constatate in urma amplului control demarat la nivel national dintr-o dispozitie a Ministerului de Interne.

"Am depistat, intre altele, depozitarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare fara respectarea conditiilor de igiena, sau in spati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro