A patra editie a Conferintei diplomatice pentru elevi LauderMun. Liceenii dezbat situatia de criza din Siria

A patra editie a Conferintei diplomatice pentru elevi LauderMun. Liceenii dezbat situatia de criza din Siria

DISEC va avea doua topicuri, reducerea armelor nucleare si terorismul in Europa, insa, din cauza timpului redus, va trebui sa aleaga una dintre ele si sa creeze o rezolutie, care, ulterior, va fi discutata in Adunarea Generala de luni", a spus Alexandra Dumitrasc, vicepresedintele Adunarii Generale, organizator si eleva in clasa a X-a la Complexul Educational Lauder Reut.

acum 82 luni (3 Jun 2016)

De vineri, Capitala a devenit locul de intalnire al diplomatiei mondiale. Ce putin asta simuleaza cei peste 100 de elevi care provin de la Complexul Educational Lauder Reut, cat si din alte licee din Bucuresti si din strainatate, care participa in acest an la Conferinta Lauder Model of United Nations 2016. In cadrul conferintei, liceenii vor juca rolul unor delegati, reprezentand politicile, interesele si obiectivele unui stat in cadrul unuia dintre cele trei comitete simulate, si anume: Consiliul de Securitate al ONU, Comisia I a Adunarii Generale (DISEC) si Adunarea Generala a ONU (General Assembly).

"Security Council si NATO vor simula o criza si vor dezbate pe acelasi subiect, respectiv criza din Siria. DISEC va avea doua topicuri, reducerea armelor nucleare si terorismul in Europa, insa, din cauza timpului redus, va trebui sa aleaga una dintre ele si sa creeze o rezolutie, care, ulterior, va fi discutata in Adunarea Generala de luni", a spus Alexandra Dumitrasc, vicepresedintele Adunarii Generale, organizator si eleva in clasa a X-a la Complexul Educational Lauder Reut. "Unii dintre voi veti fi diplomati in urmatoarele decenii asa ca am trei sfaturi: fiti cu ochii pe presa, pentru ca traim intr-o lume care se schimba si trebuie sa intelegeti evolutia ei, fiti cu ochii pe site-uri ca BBC, The Economist care ne dau trendul in fiecare zi; Cea de-a patra editie a Conferintei Lauder pe teme de diplomatie si afaceri internationale pentru elevii de liceu, Lauder Model of United Nations 2016, este organizata de Fundatia Ronald S. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro