A murit Verestoy Attila. Senatorul UDMR avea 63 de ani. A fost parlamentar din 1990 neintrerupt

A murit Verestoy Attila. Senatorul UDMR avea 63 de ani. A fost parlamentar din 1990 neintrerupt

Kelemen Hunor, presedinte UDMR, la Digi 24: "De la el am invatat consecventa, ca niciodata sa nu te lasi batut, a avut capacitatea de a relua dialogul, de a insista, de a aduce argumente". Bursa de merit in strainatate pe care am primit-o, in ciuda faptului ca a fost acceptata de catre conducerea Academiei Stiintifice de Cercetare, nu a fost aprobata de securitate", declara parlamentarul pe site-ul UDMR.

acum 75 luni (24 Jan 2018)

Verestoy Attila urma sa implineasca 64 de ani in 3 martie. Parlamentarul suferea de cancer si se afla la tratament in Viena. El se afla la al 8-lea mandat de senator.

Reactii Marko Bela, fost presedinte UDMR: "Stiam ca este bolnav, dar speram foarte mult sa treaca de aceasta incercare. A avut un rol extrem de important in ceea ce priveste constructia democratica din anii '90 din Romania, un adept al dialogului, al colaborarii intre romani si maghiari, intre UDMR si partidele romanesti. A fost unul din parlamentarii cu cea mai indelungata activitate, un lider al UDMR care si-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative, esentiale pentru Romania, dezbatute si adoptate in ultimii douazeci de ani! Un partener de dialog si de dezbateri constructive! Kelemen Hunor, presedinte UDMR, la Digi 24: "De la el am invatat consecventa, ca niciodata sa nu te lasi batut, a avut capacitatea de a relua dialogul, de a insista, de a aduce argumente". 28 de ani in Parlament Verestoy Attila a intrat in politica imediat dupa Revolutie, in ianuarie 1990 ocupand functia de consilier al Frontului Salvarii Nationale. Bursa de merit in strainatate pe care am primit-o, in ciuda faptului ca a fost acceptata de catre conducerea Academiei Stiintifice de Cercetare, nu a fost aprobata de securitate", declara parlamentarul pe site-ul UDMR. Potrivit aceleiasi surse, Verestoy a luat parte la evenimentele din decembrie 1989, incepand cu data de 21. "La prima intalnire a initiatorilor Uniunii (pe 22 decembrie 1989) mi-am asumat rol in organizarea UDMR, sunt membru fondator, inregistrarea oficiala a Uniunii a fost sarcina mea (26 ianuarie 1990). Activitatea mea depusa pentru comunitatea maghiara este strans legata de munca mea din parlament. Sunt liderul de grup al UDMR in Senat", afirma senatorul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro