A murit ultimul pompier erou din 11 septembrie 2001, dupa 17 ani de la atacul terorist care a schimbat lumea

El a murit la varsta de 61 de ani, iar medicii au ajuns la concluzia că moartea sa este direct legată de atentatul din 2001, praful toxic din turnuri afectandu-i ireparabil plămanii, potrivit Daily Mail. Președintele unităților de pompieri din SUA, James Slevin, a declarat că pană acum, 124 de pompieri au decedat din cauza unor boli direct legate de atentatul de la 11 septembrie.

acum 70 luni (28 Jan 2017)

El a murit la varsta de 61 de ani, iar medicii au ajuns la concluzia că moartea sa este direct legată de atentatul din 2001, praful toxic din turnuri afectandu-i ireparabil plămanii, potrivit Daily Mail. El a intervenit in ziua fatidică de 11 septembrie 2001, atunci cand cele două Turnuri Gemene de la News York s-au prăbușit in urma unui atentat cu două avioane deturnate.

El a ajuns la locul prăbușirii și a lucrat in acea zonă timp de luni de zile. Plămanii i-au fost atacați de praf și gaze toxice, și chiar dacă a purtat măști de gaze, el a fost afectat direct.

In urmă cu doi ani, Masterson a fost diagnosticat cu cancer la plămani, iar doctorii au ajuns la concluzia că această afecțiune o are din cauza prafului toxic de la World Trade Center.

Potrivit unor surse citate de jurnaliștii britanici, numprul pompierilor diagnosticați cu cancer crește de pe o zi pe alta, aproape toți fiind dintre cei ce au lucrat in zona prăbușirii celor două turnuri. Președintele unităților de pompieri din SUA, James Slevin, a declarat că pană acum, 124 de pompieri au decedat din cauza unor boli direct legate de atentatul de la 11 septembrie.

Atentatul de la 11 septembrie 2001 a dus la moartea a 2.996 de persoane și rănirea a peste 6.000. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro