A murit Stefanita, baiatul bolnav din Ramnicu Sarat pentru care s-a inventat mitingul de solidaritate

A murit Stefanita, baiatul bolnav din Ramnicu Sarat pentru care s-a inventat mitingul de solidaritate

In urma cu zece ani, toata presa nationala scria despre mitingurile si intensele campanii umanitare, organizate de tineri din municipiul Ramnicu Sarat, pentru salvarea unui baiat de 19 ani, Stefanita Gavrila. Familia Gavrila nici nu apucase sa se resemneze, cand colegii baiatului de la Liceul "Alexandru Vlahuta" si alti tineri din Ramnicu Sarat au pornit intr-un demers nemaivazut pana atunci de strangere de bani, pentru operatie.

acum 108 luni (8 Jun 2015)

In urma cu zece ani, toata presa nationala scria despre mitingurile si intensele campanii umanitare, organizate de tineri din municipiul Ramnicu Sarat, pentru salvarea unui baiat de 19 ani, Stefanita Gavrila.

Colegii de liceu aflasera de suferinta acestuia, aplazie medulara severa, o forma de leucemie cu o evolutie galopanta, si au facut tot posibilul pentru a strange fondurile necesare unui tratament in strainatate. Medicii au spus ca, fara un transplant de maduva, baiatul trebuia sa se pregateasca pentru moarte, in mai putin de doua luni. Familia Gavrila nici nu apucase sa se resemneze, cand colegii baiatului de la Liceul "Alexandru Vlahuta" si alti tineri din Ramnicu Sarat au pornit intr-un demers nemaivazut pana atunci de strangere de bani, pentru operatie.

Aveau la ei cutii pentru donatii, cu poza colegului lor lipita pe ele, magazinele din oras erau pline de astfel de pusculite, unde veneau sa doneze pana si copiii de trei, patru ani. Tinerii din Ramnicu Sarat ies pe strazi, oprind circulatia masinilor, pentru o viata", asa relata Observatorul de la Antena 1 despre gestul de solidaritate al ramnicenilor. In primele zile de campanie, reflectata si in mass-media centrale, parintii reusisera sa stranga 57.000 de euro, bani cu care Stefanita a inceput tratamentul la o clinica din Roma.

Cu ajutorul ramnicenilor sufletisti, baiatul bolnav de aplazie medulara severa a mai trait zece ani, si nu doua saptamani, cat ar mai fi supravietuit daca nu ajungea pe mainile medicilor italieni. A murit, sambata, in jurul pranzului, la varsta de 29 de ani, la clinica din Roma unde se afla sub tratament. In urma unui comunicat de presa oferit de familie, decesul a survenit "in urma unor complicatii", nedorind sa ofere alte detalii. Prietenii si cunoscutii s-au grabit sa ii lase zeci de mesaje de condoleante pe pagina personala de Facebook. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro