A murit Muhammad Ali. Faimosul boxer avea 74 de ani

A murit Muhammad Ali. Faimosul boxer avea 74 de ani

Boxerul american Cassius Marcellus Clay, cunoscut mai tarziu sub numele de Muhammad Ali, a cucerit la Roma, la Jocurile Olimpice din anul 1960, titlul olimpic la categoria semigrea. Un boxer de 26 de ani, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Melbourne si triplu campion european.

acum 93 luni (4 Jun 2016)

Conform declaratiilor familiei boxerului, inmormantarea lui Muhammad Ali va avea loc in orasul sa natal, Louisville, Kentucky.

Boxerul american Cassius Marcellus Clay, cunoscut mai tarziu sub numele de Muhammad Ali, a cucerit la Roma, la Jocurile Olimpice din anul 1960, titlul olimpic la categoria semigrea.

Nascut la 17 ianuarie 1942, in Louisville, Cassius Clay avea la activ, in august 1960, la doar 18 ani, peste 100 de lupte la amatori. Nikos Spanakos, boxerul echipei la categoria pana, se intalnise prima oara cu Clay un an mai devreme, la trialurile pentru Jocurile Pan-Americane din 1959. "Imi aduc aminte de acel copil inalt, nerusinat, care ne tot spunea despre cum va intra el anul viitor in echipa olimpica, despre cum va castiga aurul si apoi titlul mondial la profesionisti.

Ca sa ajunga in finala, Clay trecuse de belgianul Yvon Becot, sovieticul Ghenadi Satkov, campionul en-titre, si de australianul Anthony Madigan. Un boxer de 26 de ani, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Melbourne si triplu campion european.

In primele doua runde, disputa a fost echilibrata, dar incepand din runda a treia pumnii lui Clay au inceput sa il loveasca pe Pietrzykowski din toate unghiurile, iar finalul partidei l-a gasit pe acesta plin de sange. Cand au huiduit victoria lui Crook si eu eram urmatorul american in ring, stiam ca nu trebuie sa las loc de discutii", a declarat ulterior Clay. Pana pe 11 decembrie 1981, cand a luptat ultima oara, Clay, devenit intre timp Muhammad Ali, a revolutionat lumea boxului profesionist, castigand 56 din totalul celor 61 de partide disputate. Multi am crezut ca doar gura e de el, dar chiar stia box!" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro