A murit marele actor britanic Christopher Lee, star in filmele "Stapanul inelelor" si "Star Wars"

Actorul a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic şi a fost recompensat cu premiul Academy Fellowship din partea British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - considerat cel mai preţios trofeu acordat de instituţia britanică - in anul 2011, dar şi cu BFI Fellowship, cea mai prestigioasă distincţie oferită de Institutul de Film Britanic, in anul 2013.

acum 102 luni (11 Jun 2015)

Actorul britanic Christopher Lee, star al francizelor "Stăpanul inelelor" şi "Star Wars", a murit la varsta de 93 de ani, informează Mediafax.

Decizia de a nu informa imediat presa in legătură cu decesul legendarului actor britanic a aparţinut soţiei sale, Birgit Krøncke, care a preferat ca moartea şi inmormantarea soţului ei să rămană o chestiune privată.

Actorul britanic avea in spate o carieră de aproape opt decenii in cinematografie şi a activat in industria de divertisment aproape intreaga sa viaţă.

După ce a luptat ca voluntar in Aviaţia regală britanică in Al Doilea Război Mondial, Christopher Lee a debutat in actorie in 1947, dar a devenit celebru abia după ce a apărut in filmele horror produse compania Hammer Film Productions, interpretand cateva personaje intrate in legendă, precum Frankenstein, Mumia şi, mai ales, Dracula.

A jucat in numeroase spectacole de teatru şi şi-a cimentat statutul de star in cinematografie cu roluri mai recente, precum cel al contelui Dooku din trilogia "Războiul stelelor" şi cel al vrăjitorului malefic Saruman din franciza "Stăpanul inelelor".

A fost şi un colaborator constant al regizorului Tim Burton, care l-a distribuit intr-o serie de filme de succes, precum "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hallow", "Mireasa moartă/ Corpse Bride", "Charlie şi Fabrica de ciocolată/ Charlie and the Chocolate Factory", "Alice in Ţara Minunilor/ Alice in Wonderland" şi "Umbre intunecate/ Dark Shadows". Ar fi trebuit să joace şi intr-o dramă inspirată din atentatele de la 11 septembrie 2001, alături de Uma Thurman, insă acel film nu a intrat incă in producţie.

Actorul Christopher Lee a avut mai multe incursiuni in muzica rock in ultimii ani, inregistrand cateva colaborări cu trupele Manowar şi Rhapsody of Fire, dar şi două albume cu colinde de Crăciun, interpretate in stilul heavy metal.

Actorul britanic a lansat in 2010 un... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro