A murit Maia Plisetkaia, balerina care n-a vrut sa-l priveasca in ochi pe Stalin

A murit Maia Plisetkaia, balerina care n-a vrut sa-l priveasca in ochi pe Stalin

Doctorii germani au facut tot ce au putut, dar nu au putut sa o salveze", a spus Vladimir Ourin, dand vestea intregii lumi, care astazi isi aminteste momentele extraordinare ale carierei Maiei Plisetkaia, care a schimbat si a marcat istoria baletului secolului 20 si al carei stil pe scena a ramas unic, ridicand standardele tehnice si artistice pentru toate balerinele care i-au urmat. Maia a scapat de celebrele orfelinate care au distruis vieti, in care erau aruncati copiii "dusmanilor poporului", pentru ca a fost luata de matusa si de unchiul ei, Sulamith si Asaf Messerer, care erau solisti cunoscuti la Teatrul Balsoi si a caror influenta in viata ei a fost covarsitoare.

acum 59 luni (3 May 2015)

S-a nascut pe 20 noiembrie 1925, la Moscova, intr-o familie de evrei, care aveau multe legaturi cu lumea artistica a momentului. A trecut de-atunci aproape un secol, din care aproximativ 80 de ani au fost dedicati baletului, pentru ca, la varsta de 9 ani, Maia a inceput sa studieze baletul, iar la 11 ani, deja a urcat prima data pe scena de la Balsoi, unde, atunci cand a implinit 18 ani a devenit solista si unde a ramas pana in anul 1990.

A murit pe 2 mai 2015, iar anuntul l-a facut Vladimir Ourin, directorul general al Teatrului Balsoi, citat de Russia Today si preluat de Mediafax. Doctorii germani au facut tot ce au putut, dar nu au putut sa o salveze", a spus Vladimir Ourin, dand vestea intregii lumi, care astazi isi aminteste momentele extraordinare ale carierei Maiei Plisetkaia, care a schimbat si a marcat istoria baletului secolului 20 si al carei stil pe scena a ramas unic, ridicand standardele tehnice si artistice pentru toate balerinele care i-au urmat. Azi toate retelele de socializare si televiziuni din intreaga lume au aratat imagini cu celebra balerina si coregrafa, iar presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleante familiei, potrivit news.yahoo.com. Copilaria ei s-a petrecut intr-o perioada in care lumea se schimba, iar familia ei a avut mult de suferit, cu un tata care a fost condamnat la moarte si impuscat in timpul terorii staliniste, in 1938. Maia a scapat de celebrele orfelinate care au distruis vieti, in care erau aruncati copiii "dusmanilor poporului", pentru ca a fost luata de matusa si de unchiul ei, Sulamith si Asaf Messerer, care erau solisti cunoscuti la Teatrul Balsoi si a caror influenta in viata ei a fost covarsitoare. O viata care i-a adus un succes extraordinar, dar si multe interdictii intr-o Uniune Sovietica in care numele ei a fost folosit intens si prezentat ca una dintre marile realizari ale sistemului, o adevarata arma in timpul Razboiului Rece. dar mai tarziu, peste ani, in autob... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro