A murit fondatorul formatiei rock ACDC

Malcolm Young, chitarist si cofondator al formatiei AC/DC, a murit sambata la varsta de 64 de ani, potrivit unul anunt publicat pe pagina de Facebook a trupei. Nascut pe 6 ianuarie 1953, in Glasgow (Scotia), Malcolm Young a fost descris de colegii de trupa drept "forta care punea lucrurile in miscare" si ca "lider" al grupului. "Exista cutii pline cu lucruri si multe riff-uri si idei de cantece pe care nu am apucat sa le facem si sa le folosim", a povestit el.

acum 60 luni (19 Nov 2017)

Malcolm Young, chitarist si cofondator al formatiei AC/DC, a murit sambata la varsta de 64 de ani, potrivit unul anunt publicat pe pagina de Facebook a trupei. Impreuna cu Angus, Malcolm a fondat si creat AC/DC. Cu enorma dedicatie si angajament, el a fost forta motoare a trupei. Ca vizionar, chitarist si compozitor, el a fost un perfectionist si un om unic. Si-a urmat mereu convingerile si facut si spus exact ce a dorit.

"Ca frate al lui este greu sa exprim in cuvinte ce a insemnat pentru mine, legatura pe care am avut-o a fost speciala.

Cariera lui Malcolm Young, co-fondator al formatiei rock australiene AC/DC, s-a intins pe parcursul a mai bine de patru decenii. Nascut pe 6 ianuarie 1953, in Glasgow (Scotia), Malcolm Young a fost descris de colegii de trupa drept "forta care punea lucrurile in miscare" si ca "lider" al grupului. Compozitor si chitarist al formatiei, el a lucrat la 17 albume ale trupei, de la "High Voltage", debutul din 1975, pana la "Black Ice" (2008).

Inspirat de fratele mai mare, George, care a facut parte din grupul Easybeats, el a pus bazele trupei AC/DC, alaturi de mezinul familiei, Angus. O lunga perioada s-a luptat cu dependenta de alcool, iar in 1988, la scurt timp dupa lansarea albumului "Blow Up Your Video", a realizat ca lucrurile scapasera de sub control. Astfel, a luat o scurta pauza din trupa si a revenit in 1990, inregistrand si lansand unul dintre cele mai de succes albume ale formatiei - "The Razor Edge".

Malcolm Young s-a retras din formatia AC/DC, in 2014, dupa ce a fost diagnosticat cu dementa. A fost casatorit si a avut o fiica si un fiu.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune ABC, fratele sau a povestit ca simptomele bolii de care suferea Malcolm Young au aparut pe cand lucrau la albumul "Black Ice" (2008). Malcolm a fost mereu foarte organizat si era ciudat sa vad, pentru prima data, ca era dezorganizat. "Exista cutii pline cu lucruri si multe riff-uri si idei de c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro