A murit actorul Sebastian Papaiani. In luna mai suferise un atac vascular cerebral

A murit actorul Sebastian Papaiani. In luna mai suferise un atac vascular cerebral

Actorul Sebastian Papaiani va fi inmormantat joi, in Cimitirul Bellu, la solicitarea UNITER fiind gasit un loc de veci, langa locul in care este inhumat Marin Moraru, au declarat marti, pentru News.ro, reprezentantii municipalitatii. La 17 ani se angajeaza contabil la un oficiu farmaceutic, joaca teatru de amatori, indrumat de fosta Miss Romania 1936, Crina Cojocaru, care il determina sa treaca peste multe obstacole si sa devina actor. Deosebit de talentat, si-a castigat popularitatea si simpatia publicului prin rolurile de comedie, dar si prin cele in care a abordat si registre mai grave. Prietenii mei adevarati sunt cei alaturi de care am copilarit, nu ca as fi acum melodramatic si nici retro, dar trebuie sa vorbesti si de trecut ca sa stii cine esti sau pe ce scaun stai. A facut toate profesiile, de la maturator, pana la vanzator de peste si de ziare. Si, deodata, s-a indragostit de Paraschiva, careia nu i-a spus niciodata "Te iubesc!", m-a facut pe mine si inca doi gemeni care au murit la cutremurul din 1940, pentru ca a cazut tavanul peste ei. Dirigintele clasei se numea Alkys si a invatat-o greaca la perfectie, iar atunci cand Securitatea a venit sa intrebe daca sunt si copii de romani la Scoala Greaca, el a spus ca nu exista asa ceva.

acum 86 luni (27 Sep 2016)

Actorul Sebastian Papaiani va fi inmormantat joi, in Cimitirul Bellu, la solicitarea UNITER fiind gasit un loc de veci, langa locul in care este inhumat Marin Moraru, au declarat marti, pentru News.ro, reprezentantii municipalitatii.

Potrivit surselor citate, UNITER a solicitat sa fie gasit un loc de veci la Cimitirul Bellu din Capitala pentru inmormantarea lui Sebastian Papaiani.

Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane a gasit un loc de veci si il va pune la dispozitia familiei lui Sebastian Papaiani, acesta fiind langa locul in care este inmormantat Marin Moraru.

Directorul Teatrului Odeon, actrita Dorina Lazar, a declarat ca trupul neinsufletit al lui Sebastian Papaiani va fi depus in holul institutiei teatrale, timp de cateva ore, in ziua inmormantarii.

Papaiani s-a nascut la 25 august 1936, la Pitesti. Si-a petrecut copilaria, dupa cum declara intr-un interviu, ''intr-o lume modesta, intr-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de tigani, dar tigani cu care puteai sa fii prieten...''.

Tatal sau, Alecu Papaiani, era grec de origine -- Papayannis fiind proprietarul unei curti, undeva in marginimea Pitestiului in care erau apartamente de doua camarute, inchiriate de cosari, geambasi, lustragii. La 17 ani se angajeaza contabil la un oficiu farmaceutic, joaca teatru de amatori, indrumat de fosta Miss Romania 1936, Crina Cojocaru, care il determina sa treaca peste multe obstacole si sa devina actor.

A absolvit, in 1960, Institutul de Teatru si Cinematografie din Bucuresti. Filmeaza an de an, insa calea spre marea cariera i-a fost deschisa de intalnirea cu regizorul Geo Saizescu, care l-a distribuit in rolul lui Pacala, in filmul cu acelasi nume (1974). Deosebit de talentat, si-a castigat popularitatea si simpatia publicului prin rolurile de comedie, dar si prin cele in care a abordat si registre mai grave. Ramane de neegalat in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro