A inceput razboiul rece intre Dragnea si Grindeanu. Care sunt motivele rupturii

A inceput razboiul rece intre Dragnea si Grindeanu. Care sunt motivele rupturii

Liderii social-democrati i-au cerut lui Dragnea sa scape de Tudorel Toader, in conditiile in care acesta "pare mai apropiat de institutiile de forta decat de partid si Guvern". In mod ironic, punctul de vedere asumat de Guvern privind exceptia de neconstitutionalitate invocata de Bombonica Prodana a fost intocmit chiar de ministerul condus de Tudorel Toader, cel pe care Liviu Dragnea il vrea remaniat.

acum 31 luni (18 May 2017)

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu sa-i schimbe din functie pe Viorel Stefan, ministrul de Finante, si pe Tudorel Toader, ministrul Justitiei. Liderii social-democrati i-au cerut lui Dragnea sa scape de Tudorel Toader, in conditiile in care acesta "pare mai apropiat de institutiile de forta decat de partid si Guvern". Dragnea insista ca Toader sa fie schimbat, insa, potrivit surselor citate, nu va mai repeta episdoul Florin Iordache, deci nu va pune un ministru obedient, ci va cauta o solutie "mai tehnocrata", astfel incat sa nu riste noi proteste de strada.

Increderea pe care Dragnea i-o acorda in ultima vreme lui Cazanciuc, unul dintre oamenii apropiati de Victor Ponta, a starnit nedumerire in PSD. " Se vorbeste in partid ca Robert Cazanciuc va merge la Justitie si ne intrebam si noi de ce tocmai el, ca in toamna nici nu voia ( Liviu Dragnea - n.r) sa-l puna pe liste pentru parlamentare. In acest momentan, Calin Popescu Tariceanu nu este de acord cu remanierea lui Toader, insa, in vara, PSD s-ar putea debarasa de ALDE in favoarea cooptarii UDMR la guvernare. Or, in conditiile unei rocade intre ALDE si UDMR, noul ministru al Justitiei ar urma sa fie asumat de PSD, iar Dragnea vrea sa arate strazii ca sustine un ministru care nu se va mai atinge de legislatia penala.

Insa premierul Sorin Grindeanu nici nu vrea sa auda de noi remanieri, fiind multumit de modul in care Tudorel Toader si-a facut treaba la ministerul Justitiei. Cred ca totusi vorbim mult prea repede de remanieri si eu n-am vazut pe cineva care sa spuna - pe mine, ca prim-ministru, presedintele PSD, Liviu Dragnea, presedintele ALDE, domnul Calin Popescu Tariceanu - ceva legat de remanieri.

Grindeanu, impotriva fostei doamne Dragnea

Conflictul tacit dintre premier si liderul PSD a capatat amploare dupa ce Sorin Grindeanu a cerut Curtii Constitutionale sa respinga ca inadmisibi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro