A inceput Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu au voie sa faca credinciosii in urmatoarele doua saptamani

Postul Adormirii Maicii Domnului a inceput pe 1 august si se va incheia pe 15 august, fiind unul dintre cele mai importante posturi pe care credinciosii trebuie sa le tina de-a lungul anului.

acum 34 luni (1 Aug 2017)

Postul Adormirii Maicii Domnului a inceput pe 1 august si se va incheia pe 15 august, fiind unul dintre cele mai importante posturi pe care credinciosii trebuie sa le tina de-a lungul anului. Daca 31 iulie este in zi de miercuri sau vineri, se lasa sec in seara zilei de 30 iulie si postul incepe pe 31 iulie.

Ca durata, Postul Adormirii Maicii Domnului este mai scurt doar decat Postul Pastelui si cel al Craciunului. Postul Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de regula la data de 1 august si tine doua saptamani (1-15 august), potrivit crestinortodox.ro.

Pentru credinciosii care respecta toate canoanele bisericesti, postul Sfintei Marii este considerat la fel de sever ca postul de dinaintea Invierii Domnului. Tipicul cel Mare si invatatura pentru posturi din Ceaslovul Mare prescriu ajunare luni, miercuri si vineri, pana la Ceasul IX, adica pana la ora 15.00, cand se consuma mancare uscata. Marti si joi se consuma legume fierte, fara untdelemn, iar sambata si duminica se pot consuma untdelemn si vin.

Postul Santamariei Mari sau postul lui August, cum mai este numit de popor, se tine in cinstea Nascatoarei de Dumnezeu care, inainte de Adormire, a petrecut in neincetata rugaciune si ajunare. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro