A inceput Movember, luna in care barbatii isi lasa mustata in scop caritabil

A inceput Movember, luna in care barbatii isi lasa mustata in scop caritabil

Pagina de Facebook BILF UK are peste 7.000 de Like-uri pana acum, iar contul "@b_i_l_f " de pe Instagram a adunat peste 4.000 de followers. De altfel, doua treimi din reprezentantele sexului frumos au spus ca ar prefera sa se intalneasca cu un barbat cu barba decat cu unul care foloseste aparatul de ras.

acum 72 luni (6 Nov 2014)

Din 2004, mustata a devenit un simbol al luptei impotriva bolilor masculine, asa cum sunt cancerul de prostata sau cel testicular. Atunci a aparut pentru prima data Movember, evenimentul de constientizare si de strangere de fonduri pentru cercetarea acestor maladii.

Miscarea a debutat in Australia si Noua Zeelanda, pentru ca apoi sa se extinda in foarte multe tari de pe Glob, printre care SUA, Canada, Marea Britanie, Istarel, Cehia, Spania sau Danemarca. Fundatia Movember organizeaza campaniile de strangere de fonduri.

Pentru a marca acest eveniment, barbatii trebuie sa faca un singur lucru: sa renunte la aparatul de ras pentru o luna si sa-si lase mustata sa creasca. Nu conteaza ce forma de mustata aleg: creion, potcoava, de artist, englezeasca, imperiala, chevron sau periuta. Barba deasa, care depaseste linia maxilarului, de multe ori completata de o mustata, este foarte populara printre hipsteri, dar si printre vedete sau modelele masculine.

Pe retelele de socializare Instagram si Facebook a aparut un curent numit BILF (acronim de la "Beard I'd Like to Fondle" - trad. Pagina de Facebook BILF UK are peste 7.000 de Like-uri pana acum, iar contul "@b_i_l_f " de pe Instagram a adunat peste 4.000 de followers. Aceste comunitati formate aproape peste noapte si-au propus sa organizeze evenimente caritabile anul viitor si sa tranga fonduri din vanzarea de tricouri si alte haine. Aproape toate femeile care au participat la acest studiu au cazut de acord ca barbatii cu barba sunt mai masculini. De altfel, doua treimi din reprezentantele sexului frumos au spus ca ar prefera sa se intalneasca cu un barbat cu barba decat cu unul care foloseste aparatul de ras. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro