A inceput examenul national de definitivare in invatamant, sesiunea 2017

A inceput examenul national de definitivare in invatamant, sesiunea 2017

Examenul certifica si faptul ca un cadru didactic debutant care a optat pentru aceasta cariera dispune de pregatirea necesara pentru exercitarea profesiei didactice si poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta, avand dreptul de a deveni titular in sistemul de invatamant preuniversitar si de a participa ulterior la sustinerea examenelor pentru obtinerea gradelor didactice.

acum 79 luni (20 Apr 2017)

Sunt asteptati sa participe cei 6.417 candidati care au indeplinit conditiile prevazute de legislatia in vigoare. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competenta didactica este evaluat si prin portofoliul profesional, elaborat conform precizarilor din programa de pedagogie si psihologie scolara corespunzatoare functiei didactice ocupate.

Subiectele, traducerea acestora (pentru candidatii care au solicitat sustinerea lucrarilor in limba materna) si baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise (ora 16:00), pe subiecte.edu.ro. Atat programele de examen, pentru toate disciplinele, cat si modele de subiecte si bareme pentru disciplinele de examen au fost postate pe definitivat.edu.ro si subiecte.edu.ro. Examenul certifica si faptul ca un cadru didactic debutant care a optat pentru aceasta cariera dispune de pregatirea necesara pentru exercitarea profesiei didactice si poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta, avand dreptul de a deveni titular in sistemul de invatamant preuniversitar si de a participa ulterior la sustinerea examenelor pentru obtinerea gradelor didactice.

Primele rezultate vor fi afisate marti, 25 aprilie, la centrele de examen si pe http://definitivat.edu.ro/. Contestatiile vor fi depuse in centrele de examen, conform calendarului aprobat, in zilele de 25 aprilie, dupa afisarea rezultatelor, si 26 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidatii admisi si validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limita data de 22 mai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro