A inceput batalia pentru CCR

"Eu cred ca PSD-ul ar trebui sa propuna Senatului numirea profesorului Corneliu Birsan, profesor de drept de prim rang, fost judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Birsan a fost, in 2013, in mijlocul unei controverse dupa ce sotia sa, Gabriela Birsan, a fost acuzata de DNA de trafic de influenta, iar cei doi au contestat un mandat de perchezitie a vilei, invocand imunitatea judecatorului CEDO.

acum 98 luni (6 Feb 2015)

Demisia lui Toni Grebla din functia de judecator al Curtii Constitutionale a deschis competitia pentru ocuparea acestui post.

Social-democratii au demarat discutiile despre nominalizarea unui judecator la Curtea Constitutionala (CCR), pe locul care revine Senatului, incercand sa profite de majoritatea pe care o au in aceasta Camera a Parlamentului.

Aceasta varianta s-a discutat si atunci cand s-a pus problema plecarii judecatorului Iulia Motoc la CEDO, dar PSD a renuntat la candidatura sa, in contextul in care Chelaru a fost aparatorul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Acum, varianta Chelaru ridica semne de intrebare in PSD, pentru ca situatia in Senat este pe muchie de cutit, iar social-democratii nu vor sa piarda inca un vot.

"Eu cred ca PSD-ul ar trebui sa propuna Senatului numirea profesorului Corneliu Birsan, profesor de drept de prim rang, fost judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. PSD are obligatia de a face o propunere care sa intruneasca o recunoastere cat mai larga si o sustinere consistenta in Senat", a afirmat senatorul PSD Serban Nicolae. Birsan a fost, in 2013, in mijlocul unei controverse dupa ce sotia sa, Gabriela Birsan, a fost acuzata de DNA de trafic de influenta, iar cei doi au contestat un mandat de perchezitie a vilei, invocand imunitatea judecatorului CEDO.

Nume controversate pe lista PSD

De asemenea, PSD il ia in calcul si pe Ion Neagu, fost deputat si presedinte al Comisiei juridice din Camera Deputatilor. In calitate de avocat, el a aparat o serie de persoane acuzate de coruptie precum Gabriel Bivolaru, Kesser Fatih sau Husayn Saral. In cursa a intrat si Cornel Badoiu, fost presedinte al Sectiei Militare a Curtii Supreme de Justitie si fost parlamentar PSD. In 2003, pe vremea cand era deputat si avocat, Badoiu a fost implicat in modificarea Codului de Procedura Penala, respectiv a dispozitiilor referitoare la limitele prelungirii arestarii in cursul judecatii, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro