A inceput bataia pe functii in PSD. Cum sparge Dragnea gasca bucuresteana. Gabriela Firea pierde masiv din influenta

A inceput bataia pe functii in PSD. Cum sparge Dragnea gasca bucuresteana. Gabriela Firea pierde masiv din influenta

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a impus noi reguli pentru alegerea vicepresedintilor, care disipeaza si bruma de opozitie coagulata in partid. Comitetul Executiv al PSD, la propunerea lui Dragnea, a adoptat noi criterii: numarul de vicepresedinti va creste de la 12 la 16 - dintre care jumatate vor fi barbati, jumatate femei. De asemenea, pentru functia de presedinte executiv ar putea candida si Ecaterina Andronescu, fiind sustinuta de Gabriela Firea si de Marian Oprisan, au declarat surse politice pentru "Adevarul". Vom deconta la anul, la prezidentiale si apoi la locale si la parlamentare, pe mana ministrilor care se lasa subjugati de directori si de secretari de stat.

acum 33 luni (5 Mar 2018)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a impus noi reguli pentru alegerea vicepresedintilor, care disipeaza si bruma de opozitie coagulata in partid. Pana acum, cei 12 vicepresedintii PSD erau alesi intr-o competitie nationala, in functie de numarul de voturi, patru locuri fiind repartizate pentru femei, pentru a bifa egalitatea de gen. Comitetul Executiv al PSD, la propunerea lui Dragnea, a adoptat noi criterii: numarul de vicepresedinti va creste de la 12 la 16 - dintre care jumatate vor fi barbati, jumatate femei. La Congres vor fi alesi, obligatoriu, cate doi vicepresedinti pe regiune (un barbat si o femeie), ceea ce dezavantajeaza organizatia PSD Bucuresti, regiune in sine si focar de opozitie la Liviu Dragnea.

Conform regulilor vechi, cu alegeri pe o lista comuna, se puteau inscrie mai multe persoane din PSD Bucuresti in cursa pentru o functie de vicepresedinte. Spre exemplu, actualul Birou Permanent (BPN) al PSD - forul restrans de conducere a partidului - numara patru vicepresedinti din Capitala: Ecaterina Andronescu, Georgian Pop, Nicolae Banicioiu si Ionut Vulpescu. Din postura de invitata, la sedintele liderilor PSD participa si Gabriela Firea, datorita functiei de primar general. Potrivit unor surse politice, cele mai mari sanse pentru a obtine functia de vicepresedinte, la masculin, le are primarul sectorului 3, Robert Negoita.

"Sper ca jocurile sa nu fie deja facute"

Daca ar fi functionat regula veche, pe langa Firea si Negoita, mai multi parlamentari ai PSD Bucuresti ar fi avut sanse mari sa ajunga vicepresedinti. Oameni ca Serban Nicolae sau Liviu Plesoianu nu vor putea sa-si depuna candidatura pe sistemul de alegeri votat la CEX, cu vicepresedinti regionali", s-a plans Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD, care face parte si el din tabara Gabrielei Firea. In primul rand, liderul PSD isi doreste o majoritate cat mai confortabila in BPN, deci nu vrea sa fie incurcat de vicepresedinti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro