A fost sau n-a fost shaorma? Mister in jurul mortii unui copilas de 3 ani din Capitala

A fost sau n-a fost shaorma? Mister in jurul mortii unui copilas de 3 ani din Capitala

Parintii vor sa depuna plangere penala Atunci cand au fost intrebati de politistii Serviciului Omoruri, din Politia Capitalei, de ce au asteptat atat de mult pana sa ajunga cu cel mic la spital, parintii au spus ca starea baietelului era oscilanta, acesta avand momente in care isi revenea. Tot zilele trecute, mai bine de 70 de oameni au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat shaorma de la un fast-food din Iasi.

acum 29 luni (20 May 2018)

Din primele cercetari, se pare ca baietelul a suferit o puternica toxiinfectie cu o substanta necunoscuta, iar la spital a ajuns dupa mai bine de 12 ore de cand i s-a facut rau. Cu totii au mancat shaorma, iar la scurt timp dupa ce au ajuns acasa au inceput sa se simta rau. Pentru ca serviciul public de ambulanta nu avea disponibila nicio salvare, la fata locului a fost trimisa o ambulanta de la o clinica privata. Medicul de pe ambulanta le-ar fi acordat primul ajutor membrilor familiei, dar parintii ar fi refuzat sa mearga la spital cu cel mic.

Baietelul se simtea tot mai rau, iar la ora 7.00 parintii au sunat din nou la 112. Si de data aceasta a intervenit o ambulanta de la Hipocrat. Povestea insa s-a repetat, iar copilul nu a ajuns nici de data aceasta la spital. Un al treilea apel la numarul de urgenta a fost inregistrat la ora 8.00.

Numai ca, de data aceasta, ambulanta nu a mai ajuns decat patru ore mai tarziu.

Internat dupa 12 ore

Asa se face ca micutul a fost internat la "Matei Bals" marti, la orele pranzului. A facut de doua ori stop cardiac dupa ce a ajuns la spital. Procurorii au cerut o expertiza de specialitate din partea medicilor legisti si asteapta rezultatul pentru a stabili care este urmatorul pas in ancheta. Legistii fac acum o expertiza toxicologica din mai multe probe, aspirat gastric, sange, urina de la copil si de la parinti.

"Adevarul" a incercat sa discute cu responsabilii Serviciului de ambulanta Hipocrat, pentru a afla motivul pentru care copilul nu a fost transportat la spital, dar acestia nu au putut fi contactati.

Parintii vor sa depuna plangere penala

Atunci cand au fost intrebati de politistii Serviciului Omoruri, din Politia Capitalei, de ce au asteptat atat de mult pana sa ajunga cu cel mic la spital, parintii au spus ca starea baietelului era oscilanta, acesta avand momente in care isi revenea.

Cu toate acestea, parintii nu se considera vinovati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro