A fost depus un denunt pentru fals in declaratii impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna

Apreciem că fapta ministrului Justiţiei Raluca Alexandra Prună, dincolo de caracterul reprobabil şi imoral, imbracă un caracter penal că aceste declaraţii implică dezinformarea voită in contextul unui angajament al Romaniei faţă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi că este de natură a produce consecinţe juridice, scopul afirmaţiei mincinoase fiind evitarea unei posibile sancţiuni", potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Omnia.

acum 88 luni (21 Oct 2016)

După adoptarea moţiunii in care i se cere demisia, impotriva ministrului Justiţiei, a fost depus şi un denunţ pentru fals in declaraţii in formă continuă, după ce Raluca Prună a recunoscut că a minţit la CEDO privind bugetul pentru penitenciare, scrie Mediafax.

"Astăzi, 21 octombrie 2016, am transmis către Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie un denunţ impotriva dnei. Raluca Alexandra Prună, ministru al justiţiei, pentru infracţiunea de fals in declaraţii in formă continuată in legătură o organizaţie internaţională la care Romania este parte. Apreciem că fapta ministrului Justiţiei Raluca Alexandra Prună, dincolo de caracterul reprobabil şi imoral, imbracă un caracter penal că aceste declaraţii implică dezinformarea voită in contextul unui angajament al Romaniei faţă de Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi că este de natură a produce consecinţe juridice, scopul afirmaţiei mincinoase fiind evitarea unei posibile sancţiuni", potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Omnia.

Sindicaliştii transmit că faptele ministrului Justiţiei intră sub incidenţa articolelor 236 şi 328 din Codul Penal privind falsul in declaraţii şi, respectiv, infracţiuni de fals comise in legătură cu o organizaţie internaţională, precizează sursa citată.

Moţiunea simplă iniţiată de PSD impotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, a fost adoptată, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 155 de voturi "pentru". "Trebuie să rezolv ceea ce era de mult de rezolvat. Vreau să subliniez chestiuni care au fost indelung amanate au dus la situații de criză. pentru că am spus, intr-un limbaj plastic, că ", a mai spus ministrul Justiției.

In replică, Liviu Dragnea a declarat in fața presei, la Parlament: "Tot vorbind de moralitate, vorbim despre un membru al Guvernului care și-a inchiriat site-ul unui offshore", a spus Dragnea, care și-a exprimat speranța c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro