A existat cu adevarat Robin Hood, primul haiduc medieval din legende?

A existat cu adevarat Robin Hood, primul haiduc medieval din legende?

Este vorba despre Robin Hood, erou de carti, de filme, de piese de teatru, care a trait in timpuri medievale, in jurul anului 1300. Eroul popular s-a bucurat de o popularitate lesne de inteles, mai ales ca se opunea celor care se foloseau de functii pentru a-i oprima pe oamenii de rand.

acum 78 luni (30 Dec 2017)

Unul dintre personajele legendare ale folclorului englezesc a ramas cunoscut in istorie drept haiducul care fura de la bogati pentru a da saracilor.

Este vorba despre Robin Hood, erou de carti, de filme, de piese de teatru, care a trait in timpuri medievale, in jurul anului 1300. Practic, majoritatea semnelor de pe soselele din Notthingham il infatiseaza pe acesta cu arcul si sagetile sale, urandu-le bun venit celor care ajung in "Comitatul lui Robin Hood".

Eroul popular s-a bucurat de o popularitate lesne de inteles, mai ales ca se opunea celor care se foloseau de functii pentru a-i oprima pe oamenii de rand.

In cultura populara, Robin Hood este vazut drept contemporan si sustinator al nobilului Richard Inima-de-Leu, fiind proscris de catre Ioan Fara de Tara, fratele cel rau al regelui, in timp ce acesta era plecat la cruciada. Istorici convinsi ca a fost un personaj real

Istoricii spun ca personajul lui Robin Hood a fost atat de indragit incat au incercat sa descopere omul real din spatele legendei. Baladele mai vechi il pun pe Robin Hood in locuri reale, perfect identificabile, si multi sunt convinsi ca el a fost o persoana reala, al carui portret a fost prezentat cu mai multa sau cu mai putina acuratete. O miscare din acea vreme condusa de Sir Robert Thwing lua forma unor atacuri asupra manastirilor, de unde erau jefuite granele pentru a fi impartite apoi celor saraci", sustin istoricii.

De fapt, majoritatea cercetatorilor sunt de acord ca acesta a fost un erou care a fost cantat in baladele transmise de la o generatie la alta. Alte teorii spun ca Robin Hood isi are originile in folclor sau in mitologie si, in ciuda frecventelor trimiteri crestine din baladele mai vechi, s-a presupus ca Robin Hood ar avea legaturi cu o religie pagana, care a existat in perioada medievala.

Se presupune ca Robin Hood a fost inmormantat in pa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro