A doua zi la Roma. Klaus Iohannis se intalneste cu premierul Matteo Renzi

A doua zi la Roma. Klaus Iohannis se intalneste cu premierul Matteo Renzi

Cei doi presedinti si-au exprimat satisfactia reciproca fata de evolutia si consistenta relatiilor romano-italiene - relatii care au la baza traditii si legaturi puternice si totodata un cadru amplu de dezvoltare oferit de Parteneriatul Strategic consolidat, stabilit in 2008.

acum 78 luni (28 Apr 2015)

Premierul Matteo Renzi a reiterat faptul ca Italia sustine Romania in procesul de aderare la UE. "Aderarea nu este numai in interesul Romaniei, ci si a Italiei si a UE", a spus Renzi, in cadrul intalnirii cu seful statului roman.

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit astazi cu premierul italian Matteo Renzi, printre subiectele abordate fiind relatia economica dintre cele doua tari, relatiile culturale, in acest sens Italia s-a angajat sa organizeze mai multe evenimente pentru marcarea centenarului de la Marea Unire. Prima intrevedere a avut loc la Palatul Quirinale, unde cei doi presedinti au avut discutii pe teme bilaterale, de pe agenda europeana si internationala.

Cei doi presedinti si-au exprimat satisfactia reciproca fata de evolutia si consistenta relatiilor romano-italiene - relatii care au la baza traditii si legaturi puternice si totodata un cadru amplu de dezvoltare oferit de Parteneriatul Strategic consolidat, stabilit in 2008. S-a evidentiat, in acest context, importanta relatiilor economice si comerciale dintre cele doua state, precum si potentialul existent pentru amplificarea in continuare a acestora. A fost mentionata, de asemenea, importanta comunitatii romanesti din Italia si a celei italiene din Romania ca punte solida de legatura si cooperare intre cele doua tari. La randul sau, presedintele Iohannis a multumit omologului sau pentru sustinerea acordata de autoritatile italiene integrarii comunitatii romanesti in societatea italiana. Comunitatea romaneasca in Italia, a subliniat presedintele Iohannis, "este la fel de importanta atat pentru Italia, cat si pentru Romania".

A fost abordata si tema aderarii Romaniei la spatiul Schengen, prilej cu care presedintele Mattarella a reiterat sprijinul sau si al guvernului italian pentru acest obiectiv al Romaniei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro