A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: "Este o foarte mare problema daca un elev copiaza"

Moderator: Alaturi de mine sunt cei doi candidati. Pentru ca nu poti face nimic fara o echipa si pentru ca, dupa doi ani si jumatate ca premier, am constat ca avem nevoie de stabilitate si unitate. Au lipsit in sectiile de votare din diaspora, de la PSD - 52, de la ACL - 19. Victor Ponta: E vorba de faptul ca dl Iohannis, la disputa de ieri, a fost nepregatit. Daca vorbim de actiuni care ne definesc ca politicieni, o frumoasa imagine de grup, in ianuarie 2011, in jurul dlui Constantin Nicolescu, cu dl Ponta, Nastase, Severin, Hrebenciuc, Vanghelie, care au afirmat ca e o persecutie politica si nu e bine ca acest domn, intre timp condamnat, sa fie deranjat. Ceea ce am incercat in cadrul USL a fost aceea de a reusi sa facem sistemul sa functioneze mai repede si mai eficient.Ca presedinte voi cere ca din interiorul justitiei, CSM, Inalta Curte sa pregateasca acele masuri legislative pentru ca justitia sa fie mai eficienta. Iohannis: Mi se pare revoltator ca daca acum cativa ani politicienii corupti se ocupau de retrocedari de cateva zeci de hectare, acum avem un foarte mare scandal in care e cercetat dl Hrebenciuc, in care a fost citat un foarte apropiat politician al dl Ponta, un domn Sarbu, acesti domni au pregatit retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare in timp ce omul simplu nu isi poate lua inapoi un hectar. Ponta: Am incheiat acordul pentru a nu ajunge din nou la suspendare si dvs nu aveti curaj sa ziceti daca, in 2012, a fost lovitura de stat Moderator: Parlament unicameral sau bicameral? Legea cu intrarea in parlament a celor de pe locul trei apartine domnului Voicu de la PNL: Iohannis: Haideti sa convocam Parlamentul maine si sa punem in discutie, sa incepem o colaborare consensuala. Mesajul catre romani Victor Ponta: Vorbesc pentru milioane de romani cu care m-am intalnit si la Babadag, si la Cernauti, si la Torino, si sa le spun ca dupa zece ani de dezbinare, Romania are sansa sa mearga in directia buna. Klaus Iohannis: Apropo de pensii, am aici niste taloane de pensii pentru ca este un lucru important.

acum 106 luni (12 Nov 2014)

Moderator: Alaturi de mine sunt cei doi candidati.

Klaus Iohannis: Saru'mana.

Moderator: Veti avea doua minute pentru raspuns si un minut pentru drept la replica.

Moderator: Cine este candidatul Victor Ponta si de ce crede ca ar trebui sa fie presedintele Romaniei?

Victor Ponta: Va multumesc anticipat ca vreti sa ne lasati sa discutam despre cum vedem noi Romania. Cred ca sunt pregatit si pot fi acel presedinte de care Romania are nevoie din trei motive. Pentru ca nu poti face nimic fara o echipa si pentru ca, dupa doi ani si jumatate ca premier, am constat ca avem nevoie de stabilitate si unitate.

Moderator: Aceeasi intrebare, domnule Iohannis.

Klaus Iohannis: Sunt Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu, presedintele PNL, candidatul ACL. Sunt candidatul care crede ca votul este un drept, nu o lozinca, un drept si al celor din diaspora. Sunt candidatul care crede ca este nevoie de o schimbare profunda in Romania. Trebuie sa avem curajul sa spunem "Stop" si de la capat. Am doua mape mari, sunt scrisori trimise de romanii din diaspora, prin care s-au plans ca au fost umiliti. Vi le las poate o sa explice cineva de ce au fost umiliti. Au lipsit in sectiile de votare din diaspora, de la PSD - 52, de la ACL - 19.

Moderator: Aveti drept la replica.

Victor Ponta: E vorba de faptul ca dl Iohannis, la disputa de ieri, a fost nepregatit. A spus ca PNL a propus un amendament la Constitutie privind votul electronic si PSD l-a respins. Amendamentul propus de doamna Gorghiu a fost retras, nu respins.

Klaus Iohannis: Am o replica foarte simpla.

Moderator: De ce nu ar trebui sa fie contracandiatul dvs.

Klaus Iohannis: Nu cred ca este bine pentru Romania sa fie Victor Ponta presedinte, sa dea puterea toata unui singur partid, care are membri cu pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro