A devenit realitate. Dragnea nu va lasa nimic din Ponta

La mai putin de 24 de ore de la alegerea sa ca presedinte interimar al PSD (functie care nu exista in ierarhia de partid, dar care - ce ironic! Practic, baronul de Teleorman a anuntat resetarea totala a relatiilor de putere in interiorul si la varful partidului, ca si a relatiilor de putere dintre partid si guvern. De vazut cat de consecvent va fi baronul cand vine vorba de fapte, avand in vedere ca are la activ o condamnare si nu este exclus sa figureze si in noi dosare.

acum 103 luni (23 Jul 2015)

La mai putin de 24 de ore de la alegerea sa ca presedinte interimar al PSD (functie care nu exista in ierarhia de partid, dar care - ce ironic! - a fost inventata de Ponta tocmai pentru a mai castiga el insusi timp), Liviu Dragnea a vorbit de pe o pozitie de forta pe care, in teorie, si-ar permite-o numai un presedinte plin. Practic, baronul de Teleorman a anuntat resetarea totala a relatiilor de putere in interiorul si la varful partidului, ca si a relatiilor de putere dintre partid si guvern. Teritoriul - adica Dragnea, Zgonea si sefii de filiale; Centrul - adica gruparea exclusivista formata din familia Ponta-Sarbu si o mana de prieteni ai lui Victor Ponta, de categoria Sebastian Ghita.

Iata, mai jos, jaloanele la care va recomand sa fiti de azi inainte atenti, asa cum le-a prezentat Liviu Dragnea, noul lider al PSD. De fapt, usor-usor, vor disparea. Rectificarea bugetara deschide balul: "Am avut o discutie cu Ponta in care am discutat despre modul in care partidul va colabora cu Guvernul, am convenit ca sprijinul partidului este ferm pentru Victor Ponta. Relatia intre prim-ministru si partenerii de coalitie este buna. L-am rugat luni sa prezinte ministrul de Finante proiectul de rectificare in BPN, sa vedem proiectul inainte sa fie aprobat in Guvern". "Ma intereseaza proiectele mari, de tara. Acestea nu pot fi realizate doar de un partid. E nevoie de colaborarea intregii clase politice. Regionalizarea si descentralizarea sunt astfel de proiecte mari de tara prioritare pentru mine. Pentru prima data, PSD e condus de un lider din teritoriu. Eu vreau ca decizia si resursele financiare sa se mute de la centru spre teritoriu. Cunosc foarte bine situatia din teritoriu si stiu ca exista o asteptare incredibila pentru regionalizare si descentralizare. Sunt convins ca si presedintele Klaus Iohannis este interesat de aceste proiecte.

Se vor schimba stilul de comunicare si garnitura de comunicatori: "PSD este important sa iasa din pasivitate. PSD nu a avu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro