A avut Winston Churchill "sindromul piticului"?

A avut Winston Churchill

La fel precum Hitler sau Stalin, si Churchill era inzestrat cu un orgoliu foarte mare, insa spre deosebire de cei mentionati la inceput, fostul premier britanic era capabil si de compasiune, mai scrie Boris Johnson.

acum 82 luni (11 Oct 2014)

Asa-numitul "sindrom al piticului" sugereaza ca persoanele scunde simt nevoia sa ii domine prin agresivitate pe cei cu o inaltime mult mai mare.

Conform unei carti publicate de primarul Londrei, prim-ministrul Regatului Unit in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Winston Churchill, ar fi suferit si el de "sindromul piticului", noteaza The Telegraph.

Neavand mai mult de 1,70 metri inaltime, Winston Churchill nu a jucat in echipa de fotbal a scolii si nici cricket, unul dintre cele mai populare sporturi din Albion. Mai mult decat atat, fostul premier britanic are o amintire mai putin placuta atunci cand a fost nevoit sa fuga in padure dupa ce colegii sai de scoala au inceput sa arunce cu mingi de cricket in el.

In adolescenta, Winston Churchill ii trimite mamei sale o scrisoare prin intermediul careia isi exprima frustrarea cu privire la inaltimea acestuia, precum si dorinta de a-si depasi propria conditie.

"In multe feluri am fost un las la scoala, dar acum nu exista ambitie mai mare pentru mine decat sa fiu recunoscut pentru curajul meu", scria Churchill.

La fel precum Hitler sau Stalin, si Churchill era inzestrat cu un orgoliu foarte mare, insa spre deosebire de cei mentionati la inceput, fostul premier britanic era capabil si de compasiune, mai scrie Boris Johnson. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro