A alergat-o si i-a aratat penisul la coada la moastele Sfintei Parascheva. Cazuri celebre de agresiuni semnalate de romance inaintea fenomenului #metoo

A alergat-o si i-a aratat penisul la coada la moastele Sfintei Parascheva. Cazuri celebre de agresiuni semnalate de romance inaintea fenomenului #metoo

A alergat-o la coada la moaste Tot un caz de agresiune sexuala in care vinovatul a scapat doar cu o pedeapsa usoara este cel al politistei de frontiera hartuita de colonelul de jandarmi Nelu Popovici, adjunct al Brigazii Mobile de Jandarmerie Bacau. Colonelul de jandarmi a fost condamnat definitiv de judecatorii Curtii Militare de Apel la 180 de zile amenda, echivalentul a 18.000 de lei pentru savarsirea infractiunii de folosire abuziva a functiei in scop sexual, fiind achitat pentru cea de-a doua infractiune pentru care a fost trimis in judecata- incalcarea de consemn. Pe langa amenda, timp de doi ani de zile, colonelului i s-a interzis sa ocupe functii publice si sa mai exercite functia de colonel in Jandarmerie, In privinta daunelor morale, fostul adjunct al Brigazii Mobile Bacau a fost obligat sa achite politistei suma de 10.000 lei si 2.800 lei cheltuieli de judecata.

acum 78 luni (20 Oct 2017)

Campania #metoo ia avant si in tara noastra, dupa ce mai multe vedete autohtone au decis sa se destainuie, dupa modelul initiatoarei acestui fenomen, actrita Alyssa Milano, cu privire la agresiunile sexuale la care au fost supuse intr-o anumita perioada a vietii lor. In Romania sunt cateva exemple celebre care au tinut zile in sir paginile ziarelor inainte de aparitia fenomenului #metoo.

Aceasta a sustinut ca in cursul lunilor septembrie si octombrie 2014 primarul Gheorghe Nichita a batut-o in mai multe randuri si amenintat-o cu violul si cu moartea, dupa ce inca din anul 2013 o urmarea cu ajutorul Politiei Locale. Timp de doua luni, pana in octombrie 2014, acesta m-a urmarit, m-a hartuit, m-a amenintat. Ulterior, am aflat ca borfasul ar fi nepotul sau de la Dorohoi", spunea presei Adina Samson.

La doi ani si jumatate dupa aceste dezvaluiri, in care Adina Samson a depus plangeri penale impotriva edilului, dosarul privind hartuirea sexuala se afla inca in stadiul de cercetare la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Politista Melania, condamnata la puscarie

Un alt caz celebru este al politistei Melania Renghea, de la Inspectoratul de Politie Judetean Olt. In preajma Craciunului 2012, aceasta si-a injunghiat seful, pe Comisarul Gheorghe Barbu, seful postului de politie Bobicesti, dupa ce l-a vizitat pentru a-i cere sa inceteze cu amenintarile la adresa ei si a familiei sale. Politista, care era insarcinata in luna a cincea, a dezvaluit atunci ca Barbu ar fi "plasat-o" comandantilor institutiei in scopul intretinerii de raporturi sexuale. De asemenea, femeia l-a acuzat ca ar fi violat-o de mai multe ori in ultimii trei ani, motiv pentru care s-a transferat la un alt post de politie.

Politista a depus plangere impotriva fostului sef la DIICOT Craiova pentru santaj, viol si amenintari, pe 24 decembrie 2012, iar la doua zile a comis fapta.

Polit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro