90 de artisti vor sa reprezinte Romania la Eurovision 2016

Peste 90 de artişti - vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - vor să reprezinte Romania la concursul Eurovision care se desfăşoară in acest an la Stockholm, transmite Agerpres.

acum 80 luni (8 Feb 2016)

Peste 90 de artişti - vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - vor să reprezinte Romania la concursul Eurovision care se desfăşoară in acest an la Stockholm, transmite Agerpres. Conform calendarului competiţional, la sediul TVR au fost verificate şi numărate dosarele de inscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind inscrise pentru Selecţia Naţională. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini - suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi - speră să reprezinte Romania la concursul de la Stockholm, din luna mai", se arată intr-un comunicat al TVR. Potrivit sursei citate, numărarea şi verificarea plicurilor conţinand melodiile trimise s-au desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise şi verificate in prezenţa unui notar autorizat.

Perioada de inscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a incheiat duminică, la ora 20,00, pentru inscrierile expediate in plicuri, şi la ora 00,00, pentru cele trimise prin e-mail. Tineri, dar nu incepători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, incepand din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar şi unul la care fiecare artist aspiră să participe - şi că TVR este instituţia care le poate oferi această oportunitate'', a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei Romaniei şi producătorul Selecţiei Naţionale.

Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai, şi finala - pe 14 mai. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro