9 semne care ne arata ca ficatul este bolnav. "Este necesar sa introducem in dieta fructele si legumele"

9 semne care ne arata ca ficatul este bolnav.

Ficatul secreta bila si factori de coagulare, dar mai ales depoziteaza vitamine, minerale si zahar pana cand organismul are nevoie de ele. 9 semne evidente ca ficatul este bolnav: - Ochii ingalbeniti si pielea palida sunt simpotomele care ne arata clar ca ficatul este bolnav.

acum 72 luni (21 Mar 2017)

Ficatul secreta bila si factori de coagulare, dar mai ales depoziteaza vitamine, minerale si zahar pana cand organismul are nevoie de ele. Medicii sustin ca un regim alimentar sanatos, miscarea zilnica, dar o dieta bogata in vitamina E ajuta la mentirea ficatului sanatos. In momentul in care ajungem sa consumam bauturi alcoolice zilnic vom observa ca ficatul are de suferit. Consumul de alcool zilnic nu trebuie sa depaseasca 20 de grame la femei si 30 de grame la barbati.

9 semne evidente ca ficatul este bolnav: - Ochii ingalbeniti si pielea palida sunt simpotomele care ne arata clar ca ficatul este bolnav. - In momentul in care apare starea de greata permanenta este bine sa stim ca organismul are probleme cu eliminarea toxinelor din cauza schimbarii metabolismului. - Scaderea in greutate si pierderea apetitului ne indica clar faptul ca avem un ficat bolnav. - Retentia de fluide este un alt indiciu prin care trebuie sa ne dam seama ca avem probleme cu ficatul. - Oboseala cronica apare atunci cand avem un ficat obosit, asa ca este indicat sa mergem imediat la un consult medical. - Respiratia urat mirositoare sau modificari ale mirosului corpului ne arata ca avem un ficat bolnav, din cauza acumularii toxinelor. - Daca ne invinetim repede este clar ca avem probleme cu ficatul si este indicat sa facem un set de analize. Medicii au mai precizat ca obezitatea si nivelul crescut al colesterolului sunt factorii importanti care duc la imbolnavirea ficatului. Este necesar sa introducem in dieta fructele si legumele, care ajuta la secretia bilei. Alimente precum sfecla rosie, varza de Bruxelles, conopida si ardeii grasi, nu ar trebui sa lipseaca din meniul zilnic", a mai precizat medicul primar boli interne, Diana Mihailescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro