9 mai-ul lor nu ne trebuie: ce a serbat, de fapt, Rusia de "Ziua Victoriei"

9 mai-ul lor nu ne trebuie: ce a serbat, de fapt, Rusia de

Suvorov demonstreaza prin argumente si cu documente ca sovieticii pregatisera ofensiva, doar ca nazistii le-au dejucat planurile si i-au atacat primii: "lovitura germana a fost data in devans cu 2 saptamani". Ca tacticile lui Hitler sunt preluate si aplicate de tocmai cei care pretind ca l-au invins (anexarea Crimeii trasa la indigo cu ocuparea Regiunii Sudete, iar discursurile lui Putin similare cu ale Fuhrerului).

acum 106 luni (11 May 2015)

E cat se poate de nedemn sa proslavesti faptele unora si prin asta sa necinstesti jertfele altora. Pentru ca si unii, si altii au luptat impotriva vointei lor. Pentru ca dupa moarte nu exista invinsi si invingatori.

Propaganda Kremlinului incearca sa inoculeze ca Al Doilea Razboi Mondial ar fi inceput la 1941, si nu la 1939. Dar prin asta rusii nu fac decat sa musamalizeze ororile la care s-au dedat si ei, si fostii lor aliati. Or, invadarea si impartirea Poloniei i-a avut ca protagonisti atat pe nazisti, cat si pe sovietici. Transpunerea in realitate a Protocolului Aditional Secret al Pactului Molotov-Ribbentrop, precum si actiunile conjugate ale celor doua state agresoare dovedesc fara tagada ca vina declansarii celui mai sangeros conflict armat din istoria omenirii o poarta deopotriva ambii tirani: Hitler si Stalin.

De aceea, asa-zisul "razboi pentru apararea patriei" reprezinta doar un artificiu demagogic menit sa justifice sau sa sustraga atentia de la ocuparea ulterioara a jumatatii estice a Europei. Cu certitudine, patria rusilor nu e pana la Berlin, la fel cum si a nemtilor nu e pana la Moscova. Suvorov demonstreaza prin argumente si cu documente ca sovieticii pregatisera ofensiva, doar ca nazistii le-au dejucat planurile si i-au atacat primii: "lovitura germana a fost data in devans cu 2 saptamani". Prin urmare, orice tentativa de auto-victimizare a rusilor denota ipocrizie si ipohondrie. Iar parafrazandu-l pe Grigore Vieru, "victoriosii" ar trebui, inainte de a invata cum sa moara pentru patrie, sa invete cum sa traiasca pentru ea.

Este regretabil si chiar abominabil ca nici dupa 70 de ani rusii nu-si potolesc ambitiile expansioniste. Ca tacticile lui Hitler sunt preluate si aplicate de tocmai cei care pretind ca l-au invins (anexarea Crimeii trasa la indigo cu ocuparea Regiunii Sudete, iar discursurile lui Putin similare cu ale Fuhrerului). Obtinuta cu pierderi umane colosale (masacrul de la Staliningrad, "cursa" spre Berli... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro