87% dintre medici refuza garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile

Cei mai mulți medici din Romania (87%) care efectuează gărzi au refuzat sau intenționează să refuze incheierea contractelor individuale de muncă (CIM) pentru gărzile suplimentare dacă nu le sunt acordate toate drepturile, așa cum au fost solicitate in mod public, reiese dintr-un sondaj comandat de Federația "Solidaritatea Sanitară" și dat publicității marți.

acum 95 luni (2 Aug 2016)

Cei mai mulți medici din Romania (87%) care efectuează gărzi au refuzat sau intenționează să refuze incheierea contractelor individuale de muncă (CIM) pentru gărzile suplimentare dacă nu le sunt acordate toate drepturile, așa cum au fost solicitate in mod public, reiese dintr-un sondaj comandat de Federația "Solidaritatea Sanitară" și dat publicității marți. Sindicatele din sănătate, nemulţumite de tergiversarea soluţionării scandalului gărzilor

Aproximativ 87% dintre medicii care efectuează gărzi au refuzat sau intenționează să refuze incheierea CIM pentru gărzile suplimentare dacă nu le sunt acordate toate drepturile, așa cum au fost solicitate in mod public, conform sursei citate de Agerpres. Raportul de cercetare cu titlul "Evaluarea protestului medicilor care efectuează gărzi din perspectiva oportunității obținerii drepturilor solicitate" s-a desfășurat pe un eșantion format din 1.000 de medici care efectuează gărzi.

Săptămana trecută, Federația "Solidaritatea Sanitară" anunța, intr-un comunicat de presă, că rezultatul discuțiilor cu Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii este pozitiv in materie de libertăți și cvasi-negativ in materie de drepturi.

"Cel mai important caștig pană acum il constituie solidaritatea de care au dat dovadă medicii din Romania prin susținerea protestelor Federației 'Solidaritatea Sanitară', acest moment putand fi in continuare un punct de inflexiune atat in evoluția statutului social al acestei profesii, cat și in mobilizarea acestora pentru apărarea drepturilor ce li se cuvin. Ținand insă cont de faptul că am fost doar la momentul unor discuții prealabile, la care au fost invitate și organizații care nu se aflau in proteste (una dintre ele luptand mai curand impotriva acestor drepturi), considerăm că declanșarea unor negocieri dintre Guvern și reprezentanții Federației 'Solidaritatea Sanitară' are șanse să rezolve cel puțin ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro