85 de zile pana la Jocurile Olimpice. Cati sportivi romani s-au calificat pana acum si la ce trebuie sa ne asteptam la Rio

85 de zile pana la Jocurile Olimpice. Cati sportivi romani s-au calificat pana acum si la ce trebuie sa ne asteptam la Rio

"Jucatorii de tenis care au sanse reale de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sunt Simona Halep (simplu, dublu mixt), Horia Tecau (dublu mixt, dublu masculin), Florin Mergea (dublu masculin), Irina Begu (simplu, dublu feminin), Monica Niculescu (simplu, dublu feminin) si Alexandra Dulgheru (simplu)", a precizat presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, care si-a impus obiectivul de a castiga macar o medalie. K2 - 500 metri, feminin (Roxana Borha, Elena Meroniac) Lupte: Alin Alexuc Ciurariu (98 kg), Ion Panait (66 kg), Emilia Vuc (48 kg), Ivan Guidea (57 kg), Albert Saritov (97 kg) Natatie: Robert Glinta (inot, 100 metri spate) Scrima: Malina Calugareanu (floreta), Tiberiu Dolniceanu (sabie), echipa feminina de spada (Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop / Loredana Dinu) Tenis de masa: Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Ovidiu Ionescu Ponor a reluat exercitiile la paralele dupa 12 ani Catalina Ponor si Larisa Iordache sunt cele doua sportive care se lupta pentru a prinde singurul loc de care va beneficia gimnastica feminina la Rio de Janeiro.

acum 68 luni (12 May 2016)

Romania a reusit sa califice pana acum doar 70 de sportivi, insa probabil ca delegatia tricolora va numara in jur de 80-85 de competitori.

Dintre disciplinele calificate deja, sanse reale de a obtine medalii olimpice au doar handbalul feminin, gimnastica, scrima si posibil luptele. "Asteptarile Comitetului Olimpic si Sportiv Roman nu pot fi decat in functie de asteptarile federatiilor sportive nationale care au anuntat in jur de 6-7 medalii. Federatiile care nu vor intelege si nu vin aproape de acest fenomen, care nu participa si nu dau drumul la niste proiecte puternice, care sa se intinda pe o perioada de 4-8-12 ani, atunci cu siguranta vor pierde trenul", a explicat Alin Petrache, seful olimpismului romanesc.

Tvetcov si Saritov au fost naturalizati

Atletismul are cei mai multi sportivi calificati, 18 la numar, iar alti cinci au sanse reale de a obtine biletele catre Brazilia. Printre cei care vor face deplasarea la Rio se numara si doi sportivi naturalizati. Nascut la Chisinau, ciclistul Serghei Tvetcov a venit pentru prima data in Romania in urma cu opt ani, la echipa Team Olimpic Autoconstruct, pentru ca timp de doi ani sa concureze pentru gruparea Tusnad Cycling Team. De asemenea, Federatia Romana de Lupte isi pune mari sperante in rusul Albert Saritov (categoria 97 kg, stilul liber), naturalizat recent. La Istanbul, in turneul de calificare, nu a stat la discutie cu niciun adversar, practic a luat puncte cand a dorit. Asteptam medalia care ne lipseste din palmares de 24 de ani", a afirmat presedintele Razvan Parcalabu.

"Adevarul" va prezinta in continuare situatia celor care mai au sanse de a se califica la cel mai important eveniment sportiv al planetei.

Box: Fetele mai au o singura sansa de calificare, la Campionatele Mondiale gazduite de Astana (19-27 mai), in timp ce baietii mai pot obtine calificarea in cadrul turneelor internationale programate intre 13 si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro