8 femei care si-au pus amprenta asupra gastronomiei: Julia Child, Sanda Marin si regina Margherita

8 femei care si-au pus amprenta asupra gastronomiei: Julia Child, Sanda Marin si regina Margherita

FOTO stiri.apropotv.ro Eugenie Brazier (foto jos), supranumita Mere Brazier, este cea care a facut parte din prima generatie de bucatari care au reusit sa obtina de doua ori 3 stele Michelin, fiind si prima femeie care a obtinut calificativul "suprem" oferit de celebrul Ghid Rosu. Cartea lui Abby Fisher, publicata in 1881, este prima de acest gen care continea retete si tehnici de gatit soul food, mancare traditionala afro-americana, in contextul in care, inainte de emancipare, sclavilor le era interzis sa citeasca sau sa scrie, iar retetele si tehnicile lor de gatit erau transmise pe cale orala.

acum 81 luni (8 Mar 2016)

Desi barbatii domina domeniul culinar, exista femei care au facut performanta in aceasta zona, fiind inzestrate cu talent si maiestrie in arta gatitului.

Julia Child (foto jos) a atras milioane de fani, dupa ce a prezentat bucataria franceza publicului american, demonstrand, in cadrul show-urilor culinare televizate, ca diferentele dintre bucatarii amatori si cei profesionisti nu sunt foarte mari. In 1993, la 81 de ani, a devenit prima femeie inclusa de Institutul Culinar in Hall of Fame, iar trei ani mai tarziu TV Guide a clasat-o pe locul 46 in topul celor mai bune 50 de vedete TV din toate timpurile.

FOTO Total PR

Cecilia Maria Simionescu, fiica lui Ion Simionescu, fost presedinte al Academiei Romane, este autoarea celei mai cunoscute carti de bucate romanesti, care a fost publicata in sute de mii de exemplare, inclusiv in limbi straine. La inceputul anilor '30, nemultumita de cartile de bucate pe care le gasea pe piata, aceasta s-a hotarat sa demonstreze ca gatitul poate fi o arta si a lansat o carte cu 10.000 de retete culinare.

FOTO stiri.apropotv.ro

Eugenie Brazier (foto jos), supranumita Mere Brazier, este cea care a facut parte din prima generatie de bucatari care au reusit sa obtina de doua ori 3 stele Michelin, fiind si prima femeie care a obtinut calificativul "suprem" oferit de celebrul Ghid Rosu. Mere Brazier a transformat restaurantele Rue Royale si Col de la Luere in destinatii culinare in sine, motiv pentru care a fost rasplatita de doua ori cu 3 stele Michelin.

FOTO papounetsarron.skyrock.com

Abby Fisher, o fosta sclava din Alabama, SUA, s-a remarcat la finele secolului al XIX-lea, cand a publicat cartea de bucate "Ce stie doamna Fisher despre bucataria veche din sud", fiind, probabil, prima femeie de origine afro-americana care a lansat o astfel de lucrare. Cartea lui Abby Fisher, publicata ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro