7 ponturi pentru a prelungi viata lenjeriei de pat

Daca vorbim de plapuma, aceasta necesita o cuvertura ca textila protectoare si totodata ca element de infrumusetare. Cearsaful Exista cateva reguli de baza pentru spalarea corespunzatoare a cearsafurilor, fie ca este vorba despre curatarea de mana sau masina.

acum 91 luni (25 Nov 2014)

Daca vorbim de plapuma, aceasta necesita o cuvertura ca textila protectoare si totodata ca element de infrumusetare. Pentru a-i reda forma obisnuita, aveti grija sa scuturati plapuma cel putin o data pe saptamana, schimband sensul de latime si lungime.

De cateva ori pe an, este bine sa aerisiti plapuma afara, avand grija ca aceasta sa fie expusa direct razelor solare.

Daca vreti sa scoateti petele existente pe plapuma, este bine ca, anterior, sa indepartati din locul cu pricina "umplutura" pentru a nu se uda.

Daca insa puful dinauntru s-a udat, uscati-l cu un uscator de par, deoarece trebuie sa evitati mucegairea acestuia.

Spalarea plapumii este de preferat sa se realizeze "a sec", din pricina uscarii dificile a pufului din interior.

Cearsaful

Exista cateva reguli de baza pentru spalarea corespunzatoare a cearsafurilor, fie ca este vorba despre curatarea de mana sau masina. Se poate obtine o culoare alba, proaspata a cearsafurilor albe daca in ultima apa, de clatit, se adauga doua-trei picaturi de cerneala albastra. Daca cearsaful este tesut din fibre naturale, se poate spala la 95 de grade la program lung, adaugand in apa inalbitor special de rufe.

Cearsaful nu se va mai ingalbeni daca va fi invelit pe timpul pastrarii in sifonier intr-un plastic de culoare inchisa sau intr-o textura metalica supla. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro