7 greseli frecvente pe care le facem cand punem muraturi

7 greseli frecvente pe care le facem cand punem muraturi

Publicatia "Bon Appetit" a publicat o lista intocmita de editorul culinar Dawn Perry, cu cele mai frecvente greseli pe care le facem in pregatirea muraturilor: 1. Le indulcim prea mult "Muraturile trebuie sa fie acre si sarate, nu dulci", precizeaza Perry, adaugand ca nu este nimic in neregula daca punem zahar, insa trebuie urmarita cu atentie reteta: unele retete presupun mai mult de un sfert de cana de zahar.

acum 113 luni (29 Sep 2014)

Publicatia "Bon Appetit" a publicat o lista intocmita de editorul culinar Dawn Perry, cu cele mai frecvente greseli pe care le facem in pregatirea muraturilor: 1. Le indulcim prea mult "Muraturile trebuie sa fie acre si sarate, nu dulci", precizeaza Perry, adaugand ca nu este nimic in neregula daca punem zahar, insa trebuie urmarita cu atentie reteta: unele retete presupun mai mult de un sfert de cana de zahar. Compozitia pentru muraturi inseamna mai mult decat apa, sare, zahar sau otet Tehnic, ingredientele sunt apa, sarea, zaharul sau otetul, insa Perry sustine ca, pe langa ingredientele esentiale, ar fi recomandata adaugarea catorva condimente. "Semintele de mustar, bucatile de ardei sau frunzele de dafin sunt arome clasice. De asemenea, ganditi-va de doua ori inainte sa folositi otet rosu: muraturile dumneavastra vor iesi roz", sfatuieste editorul. Trebuie sa va ganditi, de asemenea, si la mancarurile cu care planuiti sa consumati muraturile. Daca faceti o salata, puteti sa taiati morcovii in felii subtiri si nu mai este nevoie sa-i fierbeti. Daca va ganditi sa serviti un platou cu muraturi intregi, veti vrea sa fierbeti mai mult morcovii, ca sa nu fie foarte crocanti. Punem tipuri diferite de legume in acelasi borcan "Fiecare leguma trebuie murata cu legume de acelasi fel, altfel isi vor schimba culoarea, chiar si gustul. De exemplu, sucul lasat de varza rosie sau de ceapa rosie nuanteaza si restul legumelor. Apoi, unele legume, mai delicate, cum este ceapa, se mureaza mai repede decat ridichile sau morcovii", spune Perry. In plus, fiecare tip de leguma murata ar trebui sa fie savurata pentru propria savoare, lucru pe care il pierdem atunci cand muram legumele la gramada, uneori si impreuna cu anumite fructe. Nu facem destula saramura Se poate intampla sa punem legumele in borcan, sa le pregatim atent, apoi sa turnam saramura si sa realizam ca nu ne ajunge. "Masurati atent si asigurati-va de la bun inceput ca aveti suficienta saramura pentru cantitatea de murat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro