7 din 10 romani folosesc telefonul in timp ce conduc

7 din 10 romani folosesc telefonul in timp ce conduc

De remarcat ca procentul doamnelor din Romania care recunosc ca se machiaza in masina este dublu fata de media globala (4% fata de 2%). Mai putin preocupati de eficienta motorului si de plata unor taxe mai mari par a fi soferii din Danemarca, Australia si Luxemburg, cu procente sub 30% de raspunsuri afirmative.

acum 56 luni (16 Feb 2016)

La nivel european, media este de 74%, iar media globala este de 69%. Nu mai putin de unul din patru a recunoscut ca a mancat cand s-a aflat in fata volanului. De remarcat ca procentul doamnelor din Romania care recunosc ca se machiaza in masina este dublu fata de media globala (4% fata de 2%). Intrebati daca ar alege un model eficient pentru a evita plata unor taxe mari, soferii romani au raspuns "da" in procent de 51%, pondere care ii situeaza pe locul 4 in lume, dupa conducatorii auto din Portugalia (63% raspunsuri afirmative), Grecia (61% raspunsuri afirmative) si Turcia (59%). Mai putin preocupati de eficienta motorului si de plata unor taxe mai mari par a fi soferii din Danemarca, Australia si Luxemburg, cu procente sub 30% de raspunsuri afirmative.

Unul din 5 soferi flirteaza cand este blocat in trafic

Studiul arata ca aproape o cincime din soferii din Romania (18%) flirteaza tot timpul sau cateodata atunci cand sunt blocati in trafic. La nivel global, studiul arata ca procentul conducatorilor auto care flirteaza este de 12%. Femeile sofer din Romania, cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani, au afirmat in proportie de 100% ca nu au flirtat cu alti soferi. Doamnele si domnisoarele din generatia Y (nascute intre 1982 si 1999) au afirmat in proportie de 34% ca au flirtat cel putin o data in timp ce au fost blocate in trafic. Un procent similar, de 35%, se regaseste in cazul barbatilor cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro