60 de cladiri din Londra incalca normele de siguranta la incendiu. Ce masuri iau autoritatile britanice

Mii de londonezi, evacuati din locuintele lor, din cauza ca blocurile nu indeplinesc masurile de siguranta la incendiu Mii de persoane din Londra au fost evacuate din locuintele dintr-un cartier din nord-vestul capitalei britanice, ca urmare a incendiului de la Grenfell Tower.

acum 43 luni (26 Jun 2017)

Guvernul britanic a anuntat, duminica dupa-amiaza, ca au fost identificate 60 de imobile care incalca normele de siguranta la incendiu. Astfel, de teama unor noi incendii devastatoare, similare celui de la Grenfell Tower, autoritatile au inceput evacuarea locuitorilor, informeaza AFP, citat de Agerpres.

Aceasta masiva operatiune de verificare a respectarii normelor de paza impotriva incendiilor a fost declansata dupa ce flacarile au cuprins in cursul noptii de 13 spre 14 iunie Grenfell Tower din Londra, provocand moartea a cel putin 79 de persoane. Mii de londonezi, evacuati din locuintele lor, din cauza ca blocurile nu indeplinesc masurile de siguranta la incendiu

Mii de persoane din Londra au fost evacuate din locuintele dintr-un cartier din nord-vestul capitalei britanice, ca urmare a incendiului de la Grenfell Tower.

"Toti proprietarii si serviciile de pompieri si de prim-ajutor ale autoritatilor locale au fost alertate cu privire la rezultatele verificarilor si ne aflam in contact cu acestea pentru a sprijini si urmari actiunile care trebuie intreprinse", a declarat secretarul de stat pentru comunitati si guvernare locala, Sajid Javid.

Anterior, 34 de blocuri de locuit de mari dimensiuni au fost identificate ca incalcand normele de securitate.

Sambata, mii de locatari din 650 de apartamente din mai multe blocuri turn din cartierul Camden, din nordul Londrei, au fost evacuati preventiv. Panourile de izolare exterioara de la aceste blocuri turn sunt identice cu cele de la Grenfell Tower. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro