6 reguli ca sa previi infractul

6 reguli ca sa previi infractul

Care sunt factorii de risc Factorii de risc asociati cu infarctul sunt fumatul, nivelul crescut al colesterolului "rau" (LDL), hipertensiunea, diabetul zaharat, obezitatea, sedentarismul si stresul. Masuri cu efect protector Exista cateva reguli simple legate de alimentatie si de stilul de viata care te ajuta sa previi infarctul.

acum 67 luni (1 Sep 2014)

Simptome alarmante

La unele persoane, infarctul miocardic debuteaza brusc si cu intensitate.

Aceste dureri (senzatii de strangere, de arsuri, uneori de strivire) sunt resimtite in spatele sternului si pot iradia in bratul stang, spre falca, uneori in spate; In rastimp de 24 pana la 36 de ore apare febra de intensitate medie, care scade treptat. Totodata, infarctul se poate manifesta prin respiratie dificila, transpiratie, varsaturi, batai de inima rapide sau neregulate.

Care sunt factorii de risc

Factorii de risc asociati cu infarctul sunt fumatul, nivelul crescut al colesterolului "rau" (LDL), hipertensiunea, diabetul zaharat, obezitatea, sedentarismul si stresul. Daca ai cel putin unul din acesti factori, medicul iti poate recomanda analizele specifice, precum si schimbari in dieta si stilul de viata.

Masuri cu efect protector

Exista cateva reguli simple legate de alimentatie si de stilul de viata care te ajuta sa previi infarctul.

oAlimentele bogate in fibre scad tensiunea arteriala si tin bolile de inima la distanta. Poti sa consumi fructe, legume si produse din cereale integrale, surse bogate de fibre. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro