6 lucruri pe care nu le stiai despre cartofii prajiti. De ce sunt considerati nocivi

6 lucruri pe care nu le stiai despre cartofii prajiti. De ce sunt considerati nocivi

Cu toate acestea, istoricii au stabilit ca spaniolii sunt cei care au introdus cartofii in Europa din Luma Noua, deci este foarte posibil ca tot ei sa fi fost primii care i-au si prajit. Cartofii prajiti pot fi taiati in mai multe forme, iar in functie de grosimea lor vor avea si un numar diferit de calorii si de grasimi saturate.

acum 106 luni (14 Jun 2015)

Mai multe popoare declara ca au inventat acest delicios meniu: francezii, spaniolii, belgienii, toti revendica dreptul de a fi declarati oficial primii care au preparat cartofi prajiti. Cu toate acestea, istoricii au stabilit ca spaniolii sunt cei care au introdus cartofii in Europa din Luma Noua, deci este foarte posibil ca tot ei sa fi fost primii care i-au si prajit. Cartofii prajiti pot fi taiati in mai multe forme, iar in functie de grosimea lor vor avea si un numar diferit de calorii si de grasimi saturate. De exemplu, cartofii in stil britanic sunt mai grosi decat cei americani si de aceea contin mai putine grasimi. Cartofii prajiti contin foarte multa acrilamida, o substanta chimica nociva, care apare in urma prepararii la temperaturi foarte inalte. In Statele Unite, restaurantele McDonald's vand o treime din cartofii prajiti care se vand in toate restaurantele din tara, scrie Huffington Post. Presedintele Thomas Jefferson a introdus cartofii prajiti in Statele Unite, in anul 1802, la o cina oferita unor invitati la Casa Alba. Potrivit unor sondaje, una dintre cele mai frecvente motive de cearta in cuplu apare atunci cand unul dintre parteneri ia cartofi prajiti din farfuria celuilalt fara sa fie invitat sa faca asta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro