6 lucruri din cauza carora le facem viata amara partenerilor de cuplu, chiar daca nu este vina lor

6 lucruri din cauza carora le facem viata amara partenerilor de cuplu, chiar daca nu este vina lor

De foarte multe ori, intr-o relatie de cuplu, unul dintre parteneri obisnuieste sa ia asupra lui vina pentru cele mai multe lucruri care nu merg bine in mariaj, desi adesea acestea nu au legatura directa cu ei. Stresul de la locul de munca Nu este de mirare ca presiunea de la locul de munca, stresul pe care il acumulam de-a lungul zilei, ajunge de multe ori sa fie revarsat seara, acasa, in discutiile cu partenerul de cuplu.

acum 48 luni (15 Sep 2016)

De foarte multe ori, intr-o relatie de cuplu, unul dintre parteneri obisnuieste sa ia asupra lui vina pentru cele mai multe lucruri care nu merg bine in mariaj, desi adesea acestea nu au legatura directa cu ei.

In multe cazuri este vorba despre persoane care sunt predispuse la un astfel de comportament, adica accepta cu usurinta faptul ca sunt sursa problemelor de care ii acuza partenerul, explica psihologul american Nicole Martinez, autoare a cartii "The Reality of Relationships". Cel mai bine ar fi sa-si dea seama de acest lucru si sa-i vorbeasca partenerului despre ce pot face pentru ca presiunea sa nu mai fie pusa in mod eronat pe umerii sai, ci sa gaseasca impreuna o rezolvare pentru situatie", spune Emery.

Aceasta a enumerat sase situatii pentru care partenerii nostri de viata nu ar trebui sa ne faca sa ne simtim vinovati: 1. "Intr-o relatie nu ar trebui sa gandim niciodata lucrurile in termeni de alb si negru, de intotdeauna sau niciodata. Atunci cand ne aflam intr-o astfel de situatie, ar trebui sa gasim curajul de a discuta rational si cu calm cu partenerul de viata, altfel riscam sa fim captivi intr-un mariaj care ne va face sa ne simtim mizerabil", subliniaza psihoterapeutul. Stresul de la locul de munca

Nu este de mirare ca presiunea de la locul de munca, stresul pe care il acumulam de-a lungul zilei, ajunge de multe ori sa fie revarsat seara, acasa, in discutiile cu partenerul de cuplu. In aceasta situatie este indicat sa discutati despre setarea unor limite intre ceea ce se intampla la serviciu si acasa, pentru ca nu este nevoie ca toata lumea sa se simta prost din cauza a ceea ce se intampla pe plan profesional. Este firesc sa discuti despre problemele cu care te confrunti la serviciu, dar nu sa lasi stresul sa-ti transforme partenerul de viata intr-un "sac de box" imaginar pe care sa-ti reversi nervii. Familia

Nimeni nu-si alege parintii, asa ca nu pot... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro