6 legume care te feresc de cancer

6 legume care te feresc de cancer

Studiile au aratat ca persoanele care consuma crucifere se supun unor riscuri mult mai mici de a se imbolnavi de diverse forme de cancer. In schimb, nimeni nu s-a plans vreodata de deranjamente dupa ce a mancat o salata de varza proaspata, cu ulei de masline, zeama de lamaie, piper si marar.

acum 115 luni (19 Sep 2014)

Studiile au aratat ca persoanele care consuma crucifere se supun unor riscuri mult mai mici de a se imbolnavi de diverse forme de cancer. La modul mod ideal, ar trebui sa mancam cel putin trei portii de legume crucifere pe saptamana, iar pentru a profita din plin de nutrientii benefici din aceste legume, ar trebui sa le consumam cat mai proaspete. Varza alba

Virtutile terapeutice ale verzei, acest aliment atat de comun pentru noi, sunt cunoscute inca din antichitate, planta fiind considerata la un moment dat un adevarat panaceu. Calitatile sale sunt de necontestat, astfel incat varza poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli, fiind o adevarata farmacie naturala. Multi o acuza de provocarea unor tulburari digestive, dar sa nu uitam ca, in cele mai multe cazuri, tulburarile respective pot aparea in urma consumului verzei impreuna cu carnea (sarmale sau varza calita cu carne de porc sau afumatura). In schimb, nimeni nu s-a plans vreodata de deranjamente dupa ce a mancat o salata de varza proaspata, cu ulei de masline, zeama de lamaie, piper si marar.

Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant si este preferabil sa se manance in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.

- Are actiune anticancerigena: specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece continutul ei crescut de caroten diminueaza riscul aparitiei cancerului. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro