500 de cruci sfintite ca protest impotriva megamoscheii din Bucuresti. Slujba, tinuta de preoti raspopiti tocmiti de "atentatorul cu porci"

500 de cruci sfintite ca protest impotriva megamoscheii din Bucuresti. Slujba, tinuta de preoti raspopiti tocmiti de

Daca este nevoie o sa sacrifice purcei pe acest teren, o sa ung asflatul si pamantul cu untura de porc si cel mai important este ca o sa-mi fac o catapulta si o sa arunc pe terenul asta, in timp ce ei lucreaza, cu maruntaie de porc, cu picioare", a mai precizat suparat barbatul.

acum 70 luni (18 Sep 2015)

Bucuresteanul Catalin Berenghi organizeaza sambata, 19 septembrie, o noua actiune menita sa saboteze proiectul megamoscheii care ar urma sa fie ridicata pe un teren de langa Romexpo.

Concret, protestatarul a anuntat ca va aduce 500 de cruci de lemn pe care le va amplasa chiar pe terenul pe care urmeaza sa fie ridicat lacasul de cult.

"Vor fi sfintite de un sobor de preoti. Este clar ca maine am trimis o masina care sa-i pe sase preoti din Moldova si, cine stie, restul ar putea fi adunati de pe drum", a precizat Catalin Berenghi.

De unde vine crucea

Dupa ce a adus porci vii pe care i-a lasat sa se joace pe terenul pe care urmeaza sa fie ridicata megamoscheea, Catalin Berenghi a montat si o cruce mare din piatra. Crucea, spune el, i-a fost donata de un credincios din Moldova care nu este de acord cu ridicarea lacasului de cult pe terenul din Bucuresti. Am inteles ca au venit aia de la Politie cu manusi albe sa caute pe acolo, habar n-am dupa ce cauta. M-am gandit si la altceva: o sa angajez pe cineva sa stea pe scaun langa crucea s-o pazeasca. Apoi, barbatul a adus preoti care au sfintit crucea, dar si alte o suta de cruci de lemn. De asemenea, Catalin Berenghi sustine ca va face tot ce este posibil pentru a impiedica demararea lucrarilor la moscheea ce urmeaza sa fie construita in Capitala. Daca este nevoie o sa sacrifice purcei pe acest teren, o sa ung asflatul si pamantul cu untura de porc si cel mai important este ca o sa-mi fac o catapulta si o sa arunc pe terenul asta, in timp ce ei lucreaza, cu maruntaie de porc, cu picioare", a mai precizat suparat barbatul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro