5 plante care purifica aerul si te ajuta sa dormi ca un prunc

5 plante care purifica aerul si te ajuta sa dormi ca un prunc

FOTO givingplants.com Aloe Vera Considerata un adevarat "tamaduitor", aloe vera este folosita ca extract pentru a reduce inflamatiile, in calmarea arsurilor pielii sau in tratarea ranilor superficiale, dar este foarte eficienta si in ce priveste neutralizarea substantelor toxice emanate de produsele de curatarea care se gasesc in fiecare gospodarie.

acum 93 luni (18 Jun 2015)

Plantele actioneaza ca adevarate filtre de aer, contribuind la oxigenarea casei.

Iasomia

Mai multe studii realizate pentru a identifica efectele benefice ale unor plante, printre care si un experiment al Universitatii Wheeling Jesuit din SUA, a dovedit ca iasomia actioneaza ca un calmant natural.

FOTO gardeningclan.com

Lavanda

Extractul de lavanda are o multime de intrebuintari, fiind utilizat inclusiv in tratarea insomniilor si anxietatii. Cercetarile au aratat ca inhalarea mirosului de lavanda are un usor efect de sedare, noteaza health.com.

FOTO es.aliexpress.com

Gardenia

Gardenia jamsinoides, asa cum este denumita stiintific, are un puternic efect sedativ.

FOTO givingplants.com

Aloe Vera

Considerata un adevarat "tamaduitor", aloe vera este folosita ca extract pentru a reduce inflamatiile, in calmarea arsurilor pielii sau in tratarea ranilor superficiale, dar este foarte eficienta si in ce priveste neutralizarea substantelor toxice emanate de produsele de curatarea care se gasesc in fiecare gospodarie. De regula, cand nivelul substantelor toxice din casa este destul de mare, pe frunzele sale suculente incep sa apara pete maronii.

FOTO myindoorhouseplants.com

Dracaena marginata

Dracaena marginata este o planta decorativa care ofera un aspect placut incaperii, dar inainte de toate absoarbe benzenul si substantele volatile din vopseluri, lacuri si adezivi.

FOTO potnplant.com

Plantele care au capacitatea de purificare a aerului se regasesc in 50 de specii, printre care spatiphyllium, dracaena marginata, dracaena janet craig, dracaena warneczki, dracaena massageana, philodendron, epipremnum, sansevieria, ficus elastica, ficus al... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro