5 motive pentru care MAZAREA este un SUPERALIMENT

5 motive pentru care MAZAREA este un SUPERALIMENT

Are proprietati antiinflamatoare si aduce organismului o gama foarte vasta de antioxidanti precum: flavonoizi (catechin si epicatechin), carotenoizi (alfa si beta-caroten), fenoli (acid caffeic si ferulic) si polifenoli (coumestrol).

acum 65 luni (2 Oct 2014)

Mazarea are o istorie lunga: originara de pe continentul asiatic, a fost cultivata initial in Orientul Mijlociu, ajungand apoi in Europa secolului al III-lea i.Hr. Fiind consumata de soldati si tarani pentru a suplimenta dietele saracacioase. Insa dupa secolul al XVI-lea consumul de mazare a devenit popular chiar si in randul aristocratiei. Are proprietati antiinflamatoare si aduce organismului o gama foarte vasta de antioxidanti precum: flavonoizi (catechin si epicatechin), carotenoizi (alfa si beta-caroten), fenoli (acid caffeic si ferulic) si polifenoli (coumestrol). Dar, de departe, cei mai importanti antioxidanti din compozitie sunt pisumosaponinii, deoarece acestia se gasesc doar in mazare si au un incredibil potential antiinflamator. Este una dintre putinele surse leguminoase de acizi grasi Omega-3, sub forma acidului alfalinoleic (ALA). Intr-o cana de mazare avem 30mg de ALA, doza necesara fiind de 50mg. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro