5 locuri superbe din Romania unde poti sa te racoresti in zilele caniculare: unde gasesti temperaturi sub zero grade

5 locuri superbe din Romania unde poti sa te racoresti in zilele caniculare: unde gasesti temperaturi sub zero grade

Pestera Scarisoara Un loc de o frumusete aparte, unde vei fi placut surprins de frigul din interior cand afara se incing termometrele, este Pestera Ghetarul Scarisoara. Mina "Unirea", situata la o adancime de 208 de metri adancime, se intinde pe o suprafata de 53.000 metri patrati si a fost data in folosinta in 1970, dupa ce a incetat exploatarea sarii din mina.

acum 75 luni (19 Jun 2016)

Pestera Scarisoara

Un loc de o frumusete aparte, unde vei fi placut surprins de frigul din interior cand afara se incing termometrele, este Pestera Ghetarul Scarisoara. Aflata in Muntii Apuseni, in judetul Alba, pestera declarata monument al naturii si rezervatie speologica este situata la o altitudine de 1.150 metri, in interior fiind prezent ghetarul cu o vechime de peste 3000 de ani. Acesta are o suprafata de 5.500 de metri patrati, grosimea stratului de gheata depasind in anumite zone 37 de metri. Pestera are o lungime de 750 de metri, din care pot fi vizitati 250 de metri. Salina Slanic Prahova

La aproximativ 100 km de Bucuresti se afla Salina Slanic Prahova, in adancurile caruia va puteti rasfata cu o temperatura constanta de 12 grade Celsius tot timpul anului. Mina "Unirea", situata la o adancime de 208 de metri adancime, se intinde pe o suprafata de 53.000 metri patrati si a fost data in folosinta in 1970, dupa ce a incetat exploatarea sarii din mina. In luna februarie, Mina Unirea s-a redeschis dupa trei luni in care s-au facut lucrari de amenajare si de intretinere, dar si verificari la tavane, dupa cum anuntau reprezentantii Salrom. Mina Rudolf este cea mai ofertanta pentru vizitatorii care au la dispozitie un teren de sport, gondola, minigolf si bowling, dar si un loc de joaca pentru copii. In cea mai moderna salina din Romania te poti bucura de o temperatura constanta de 10-12 grade Celsius.

FOTO edusoft.ro Balea Lac

In zona comunei Cartisoara, din masivul Fagaras, se afla rezervatia Balea, care se intinde pana la altitudinea de 2.500 de metri si include lacul glaciar Balea. Cea mai ridicata temperatura pe timp de vara inregistrata in urma cu cativa ani la Balea Lac a fost de 21,3 grade Celsius, insa in mod normal temperaturile nu 15-16 grade Celsius.

FOTO ro.wikipedia.org Varful Omu

Daca urcati la Varful Omu, in Muntii Bucegi, la alt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro