5 indicii ca esti intr-o relatie cu persoana potrivita

5 indicii ca esti intr-o relatie cu persoana potrivita

Cu totii alergam dupa sufletul-pereche si se intampla uneori sa ne intrebam daca persoana pe care o avem alaturi la un moment dat este cea mai potrivita pentru a ne ramane alaturi tot restul vietii. "Nu este placut sa te gandesti la ce e mai rau in viata, dar cand vrei sa iti dai seama daca esti cu persoana potrivita, ar trebui sa iei in calcul si aspectele negative ale vietii, precum si modul in care ati putea sa le infruntati impreuna", spune Erica Curtis, terapeut si consilier de cuplu.

acum 74 luni (19 Feb 2015)

Cu totii alergam dupa sufletul-pereche si se intampla uneori sa ne intrebam daca persoana pe care o avem alaturi la un moment dat este cea mai potrivita pentru a ne ramane alaturi tot restul vietii.

Nu toti cei implicati intr-o relatie de durata isi doresc sa se casatoreasca, dar aceia care vor sa faca acest pas si nu sunt siguri ca au facut alegerea potrivita ar trebui satina cont de cateva indicii.

Exista 5 semne ca sunteti intr-o relatie cu persoana potrivita, spun psihologii si spceialistii pe probleme de cuplu:

1. "Nu este placut sa te gandesti la ce e mai rau in viata, dar cand vrei sa iti dai seama daca esti cu persoana potrivita, ar trebui sa iei in calcul si aspectele negative ale vietii, precum si modul in care ati putea sa le infruntati impreuna", spune Erica Curtis, terapeut si consilier de cuplu.

Un studiu din 2010 citat de publicatia "Journal of Marriage and Family" sustinea ca acele cupluri care abordeaza problemele intr-o maniera similara, constructiva si printr-o comunicare calma, au cea mai scazuta rata de divort. Stii ca puteti trece impreuna peste tragedii

"Daca vreti, va puteti imagina o apocalipsa zombi, dar ganditi-va totusi la un scenariu mai apropiat de realitate, precum o boala grava, decesul unui parinte sau chiar a unui copil.

"Impreuna la bine si la rau" inseamna sa aveti puterea de a depasi necazurile impreuna. Cu cat partenerul este mai diferit si relatia mai nuantata, cu atat sansele sunt mai mari sa aveti o casnicie lunga si frumoasa impreuna. Stii cum gandeste celalalt

Sa stii cat de fericit este partenerul si ce gandeste in anumite situatii este crucial pentru relatia de cuplu. Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Virginia arata ca numai 40,9% din oameni intuiesc corect daca partenerul lor de viata este fericit in relatie. Sa fii pe aceeasi lu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro