5 beneficii uimitoare ale celei mai banale legume. Ceapa verde, un puternic antialergic si antioxidant natural

5 beneficii uimitoare ale celei mai banale legume. Ceapa verde, un puternic antialergic si antioxidant natural

Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scapa de grasimea in exces si de colesterol si in acelasi timp va ajuta sa aveti o sanatate de fier. Elimina sarea din organism Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism si are si proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii.

acum 42 luni (20 Mar 2017)

Specialistii spun ca este unul dintre cele mai puternice medicamente oferite de natura. Se mai poate spune ca regleaza eficient activitatea renala, mai ales daca este asociata cu un consum mare de lichide. Ceapa verde este ideala si pentru cei care au afectiuni dermatologice, ca urmare a efectului detoxifiant puternic adus de cantitatea mare de sulf.

"Ceapa este un aliment foarte bogat in vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 si magneziu si este saraca in grasimi saturate, sodiu si colesterol. Astfel, ceapa are valori nutritive perfecte pentru a scapa de grasimea in exces si de colesterol si in acelasi timp va ajuta sa aveti o sanatate de fier. Ceapa mai are in compozitie si carbohidrati, dar si importante cantitati de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum si substante cu proprietati antiseptic", spune medicul Daniela Stan.

Elimina sarea din organism

Ceapa este si un diuretic ce favorizeaza eliminarea sodiului din organism si are si proprietatea de a calma tusea si de a desfunda caile respiratorii. De asemenea, este bine cunoscut faptul ca ceapa este un somnifer natural foarte bun, fara efecte secundare, care nu da dependenta de niciun fel, explica specialistul. Starile nervoase si de agitatie pot fi de asemenea calmate cu ajutorul unei cepe zdrobite, pe care sa o tinem la nas. Ceapa este considerata a fi cel mai puternic detoxifiant natural, deoarece curata organismul de toxinele din corp.

Cinci beneficii nestiute:

Creste rezistenta in fata microbilor: Contine multi compusi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C si antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenta organismului in fata microbilor, dar si a radicalilor liberi, acei produsi toxici exogeni sau proveniti din metabolism. Nutritionistii recomanda consumul de ceapa verde in combinatie cu marar si teli... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro