5 alimente care pot deveni toxice in timpul prepararii

5 alimente care pot deveni toxice in timpul prepararii

Chiar daca reactiile chimice pot fi usor diferite de la un aliment ars la altul, riscul de cancer se aplica si la carnurile arse, asa ca ai grija sa nu lasi prea mult timp carnea pe gratar.

acum 43 luni (20 Jul 2017)

Aceste alimente ar putea sa te faca sa te simti rau temporar sau pot avea efecte negative, care se pot acumula in sistenul tau, in timp. Popcornul la microunde

Specialistii spun ca pungile de popcorn sunt acoperite cu un strat de acid perfluorooctanoic. In loc de asta, poti sa iti faci popcorn (la microunde) folosind pungi de hartie ori pe aragaz, folosind o oala mare cu capac. Painea prajita arsa (sau alimentele arse, in general)

Expertii din domeniul sanatatii din cadrul Uniunii Europene ne dau acum un motiv bun pentru a arunca painea prea arsa: reactiile chimice care se produc atunci cand painea este arsa au ca rezultat producerea unui compus chimic numit acrilamida, care poate cauza, in timp, cancer si leziuni severe la nivelul nervilor. Chiar daca reactiile chimice pot fi usor diferite de la un aliment ars la altul, riscul de cancer se aplica si la carnurile arse, asa ca ai grija sa nu lasi prea mult timp carnea pe gratar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro