47% din romani au calatorit pe perioade mai lungi de o luna: cei mai multi au cheltuit sub 1.000 de euro

47% din romani au calatorit pe perioade mai lungi de o luna: cei mai multi au cheltuit sub 1.000 de euro

Pentru ca lumea digitala ne conecteaza din ce in ce mai mult, apare o tendinta tot mai accentuata de a ne face bagajul si de a calatori pe perioade lungi de timp, de a explora, a cunoaste si a imparti cu ceilalti din experientele traite. Mai mult de jumatate dintre romani au spus ca nu pot pune o pauza atat de lunga responsabilitatilor zilnice (precum familia si jobul), in vreme ce 39% considera ca nu isi pot permite o calatorie atat de lunga.

acum 59 luni (12 Apr 2018)

Pentru ca lumea digitala ne conecteaza din ce in ce mai mult, apare o tendinta tot mai accentuata de a ne face bagajul si de a calatori pe perioade lungi de timp, de a explora, a cunoaste si a imparti cu ceilalti din experientele traite. I-a intrebat apoi pe calatorii experimentati ce inseamna cu adevarat sa calatoresti pentru perioade mai lungi de o luna.

Viata de zi cu zi si gandul ca o astfel de calatorie este prea scumpa sunt impedimentele principale. Mai mult de jumatate dintre romani au spus ca nu pot pune o pauza atat de lunga responsabilitatilor zilnice (precum familia si jobul), in vreme ce 39% considera ca nu isi pot permite o calatorie atat de lunga.

Cand au fost rugati sa estimeze suma necesara unei calatorii (inclusiv cazarea) de trei luni in mai multe tari din Europa de Vest, majoritatea au apreciat costul total la cel putin 3.000 de euro pe luna. Dintre romanii care au plecat in calatorii mai lungi de o luna

Cei mai multi au cheltuit sub 1.000 de euro pe luna, alegand destinatii aproape de casa. 19% au ales sa descopere Europa de Est, majoritatea cu un buget de pana in 1.000 de euro pe luna. Aproape jumatate (44%) au calatorit in vestul Europei, iar cand vine vorba de tarile non-europene, America de Nord este cea mai populara destinatie, dar numai 4% au calatorit pana acolo.

"Cei care sunt ingrijorati de costurile unei astfel de calatorii ar trebui, pur si simplu, sa-si faca curaj. Aparent, tindem sa fim peste masura de economi cand vine vorba de calatoriile pe termen mai lung", spune Mircea Giurca, purtatorul de cuvant momondo in Romania. "Studiul arata ca 19% dintre romani si-ar face bagajele si ar zbura oricand catre Caraibe, dar, asa cum ne-au impartasit cei care au ales sa descopere Romania, nu este nevoie sa mergi atat de departe. O calatorie de durata pe plaiurile frumoasei noastre tari nu este cu nimic mai prejos si poate fi facuta cu un buget r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro