440 milioane de euro de la Bruxelles pentru modernizarea a 46 km de cale ferata in Ardeal

Comisia Europeana a aprobat cererea de finantare, in valoare totala de 440 milioane de euro, transmisa de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA pentru modernizarea tronsonului feroviar Apata - Cata, in cadrul Programului Connecting Europe Facility (CEF), a anuntat luni compania.

acum 93 luni (18 Jul 2016)

Comisia Europeana a aprobat cererea de finantare, in valoare totala de 440 milioane de euro, transmisa de Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA pentru modernizarea tronsonului feroviar Apata - Cata, in cadrul Programului Connecting Europe Facility (CEF), a anuntat luni compania. Cofinantarea va fi asigurata de la bugetul de stat, respectiv 98,3 milioane de euro pentru perioada 2016-2020 si 167,5 milioane de euro pentru perioada 2021-2023.

Cu o lungime de 46 km tronsonul feroviar Apata - Cata reprezinta un lot important in cadrul proiectului de reabilitarea a liniei de cale ferata Brasov - Sighisoara (128 km), componenta a Coridorului Rin - Dunare, pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h.

Prin atragerea acestor fondurilor europene, CFR SA asigura continuitatea programelor de reabilitare a infrastructurii feroviare asumate in Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) si contribuie la modernizarea ramurii nordice a Coridorului IV feroviar, cuprinsa intre Curtici si Constanta, precum si la realizarea absorbtiei programate a fondurilor europene.

"Accesarea fondurilor in cadrul mecanismului de finantare CEF asigura finalizarea lucrarilor de modernizare pe coridoarele de transport feroviar si contribuie la indeplinirea obiectivelor strategice ale Romaniei si implicit ale CFR SA, in cadrul exercitiului financiar comunitar 2014-2020, cu beneficii importante pentru intreaga societate si impact direct in dezvoltarea infrastructurii feroviare", a declarat Marius Chiper, directorul general al CFR SA. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro